Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulmak için katma değeri yüksek ürünlere ve teknoloji yatırımlarına yoğunlaşması gerektiğini söyledi.
Bartık, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) düzenlediği “Robot ve Yazılım Günleri Hasat Proje Pazarı” etkinliğinde, Türkiye’nin hedeflediği büyümeyi gerçekleştirebilmesinin yolunun teknolojiden geçtiğini belirtti.
Yıllardır gündemde olan üniversite-sanayi işbirliğinin istenilen seviyede olmadığını vurgulayan Bartık, bunun için daha fazla çalışılması gerektiğini ifade etti.
Üniversite ve sanayinin birlikteliğini önemsediğini söyleyen Bartık, “Üniversiteler proje hazırlayacak, sanayi tarafı da gerekli kaynağı bularak yatırım, sonrasında da teknoloji üretmelidir. Gelecek planlarımızı bunun üzerine kurmalıyız. Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulmak için katma değeri yüksek ve teknoloji yatırımlarına yoğunlaşması gerekiyor. Bunu başarırsak hedeflerimize ulaşırız. Aksi halde istediğimiz rakamlara ulaşmak zor görünüyor. Geçmiş yıllarda yazdığımız başarı hikayeleri Gaziantep’in bunda da etkili olacağının bir göstergesidir.”
Rakamlara bakıldığında Gaziantep’in birçok konuda Türkiye’nin önünde olduğuna dikkati çeken Bartık, teknoloji için “beyin yoranların” teknolojide de şehrini öne çıkaracağını vurguladı. Bu konuda genç girişimcilere güveninin sonsuz olduğunu anlatan Bartık, “Genç beyinler teknolojiye daha fazla emek harcayarak Türkiye’yi katma değeri yüksek ve teknoloji ağırlıklı yatırımlara taşıyacaktır” diye konuştu.
Program sonunda HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Robot ve Yazılım Günleri”ne katkılarından dolayı Başkan Bartık’a teşekkür plaketi verdi.