Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Resmi ve özel liselerin 9,10,11,12. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada resim ve şiir kategorisinde dereceye girenlerden her daldan 1.’ye tam altın, 2.’ye yarım altın, 3.’ye ise çeyrek altın ödülleriyle, başarı belgeleri ve Yeşilay çantaları, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz , Yeşilay Şube Başkanı Fatih Tamer ve Yönetim kurulu üyesi Doç.Dr.Rüstem Yanar tarafından verildi.
Törende konuşan Yanmaz, "Bağımlılıkla mücadele konusunda çaba gösteren herkese teşekkürlerini ileterek bu tür etkinliklerin artması gerektiğine vurgu yaptı.
Yeşilay Şube Başkanı Tamer de desteklerinden ötürü hem Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, çalışanlarına hem de aile ve okul öğretmenlerine teşekkür etti.
Ödül töreninde “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” kapsamında 800’e yakın rehber öğretmene bağımlılık eğitimi veren formatörler öğretmenler; Arzu Ökke, Sezer Avcı, Mehmet Yalçın, Yasemin Taşçı ve İrfan Doğan’a da Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Fatih Tamer tarafından gönüllü olarak yaptıkları çalışmalardan dolayı, teşekkür belgesi verildi.
Şiir kategorisinde Burcu Deve (Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), M. Reşat Güzel (Nizip Anadolu İmam Hatip Lisesi), Züleyha Yıldız (Şehit Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) ilk üç sırayı paylaşırken, resim kategorisinde ise, Merve Doğan (Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi), Emine Taş (Nizip Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), Mustafa Kemal Ergüleç (Oğuzeli Çok Programlı Lisesi) ilk üç dereceye giren öğrenciler oldu.