Şahinbey Belediyesi’nin açtığı kurslarda yaklaşık 4 bin Suriyeliye Türkçe öğretildi. Yaşar Torun Gençlik Merkezi’ndeki 50 kişilik Türkçe öğretilen sınıfı ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hedeflerinin tüm ilçedeki Suriyelilerin Türkçe öğrenmesi ve hayata adapte olmalarına yardımcı olmak olduğunu söyledi.
İlçe genelinde şuana kadar yaklaşık 4 bin Suriyeli’ye Türkçe öğretildiğini belirten Tahmazoğlu, “Suriye’deki olayların uzaması, geri dönüş tarihinin belli olmaması, artık buradaki hayata adapte olması, hem ikinci bir lisan öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla biz bu kurslarımızı düzenliyoruz. Kurslarımıza olan ilgi oldukça fazla ve kursiyerlerimiz de oldukça gayretli. Kurslarımızla kültürler arasındaki birlik beraberlik gelişecektir. Zaten din birliğimiz var. İkimiz de Müslüman ülkeyiz. Hedefimiz tüm ilçemizde yaşayan Suriyelilerin Türkçe öğrenmesi ve hayata adapte olmasını sağlamak” diye konuştu.
Kursiyerlerden, Suriyeli bir kadın ise, Türkçenin çok faydalı olduğunu söyleyerek, “Önceden hiç Türkçe bilmiyordum. Hastaneye gidiyordum hiç bilmiyordum. Hiçbir şey yapamıyordum. Derdimi anlatamıyordum ama Türkçe biliyorum. Hastanede tercümanlık yapıyorum. Türkçe bilmeyen Suriyelilere yardımcı oluyorum. Markette gidiyorum. Hangi mahalleye gideceksem Türkçe bildiğim için her şeyi hallediyorum. Bu kurs çok iyi, güzel bir aile olduk” dedi.
Sınıfı ziyaret eden Tahmazoğlu, kursiyerlerin talebi üzerine selfie fotoğraf çekti.