Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesislerde kurs gören kadınlar, Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde el sanatları sergisi açtı.
Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet vermekte olan sosyal tesislerde el beceri kursu ve el sanatları kursu gören ev hanımları, 8 aylık bir çalışma sonrasında ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru eserleri Sanko Park AVM’de ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Birbirinden güzel ürünlerin bulunduğu serginin açılışını, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Belediye Başkan Yardımcıları birlikte yaptı.
“900 ÖĞRENCİ 8 AYDA YAPTI”
Açılışı yapılan sergiyi gezen Başkan Tahmazoğlu, 73 sosyal tesiste 30 ayrı branşta eğitim verdiklerini belirterek, “Şahinbey Belediyesi olarak Sosyal Tesislerimizde vatandaşlarımıza kurslar veriyoruz. Şuan 19 sosyal tesisimizde açmış olduğumuz el işi kurslarımız var. Bu kurslarımızda eğitim gören 900 öğrencimiz yaklaşık 8 aylık çalışmalarının sonunda yaptıkları eserleri burada sergiliyorlar. Bu sergide Gaziantep’e özgü birçok el işi ürün bulunuyor. Bu ürünleri kullanmak isteyen kursiyerlerimiz kendileri kullanıyor. Buradan gelir elde etmek isteyen kursiyerlerimiz olursa da bu ürünleri Gümrük Han’da satarak geliri direkt olarak onlara aktarıyoruz. Böylece hem el işi öğrenip hem de ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlıyoruz. Çalışmalarından dolayı kursiyerlerimize ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
“İŞTE SOSYAL TESİSLERİN AMACI BU”
Milletvekili Nejat Koçer ise Şahinbey Belediyesi’nin verdiği kursların çok kıymetli olduğunu söyleyerek, “Yıllardır Şahinbey Belediyemizin hep Sosyal Tesis açılışlarına katılır ve tebrik ederdik. Bugünkü açılışta ise çok daha büyük bir gururla tebrik ediyoruz. Çünkü o sosyal tesislerdeki öğretmenlerimizin ve öğrencilerinin el emeği göz nuru ürünler sergileniyor. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. İşte sosyal tesislerin amacı bu zaten. Sosyal tesislerde elde edilen kültürel ve sanatsal etkinlikler şehre değer katıyor. Bugün açılışı yapılan sergiyi bütün Gazianteplilerin görmesini istiyorum. Bu sergi ayrıca mahallelere yapılan sosyal tesislerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Her gün sosyal belediyecilik anlamında örnek hizmetler veren Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu da ayrıca kutluyorum” şeklinde konuştu.