Şehitkamil Belediyesi tarafından son 2 gün içerisinde Girne ve Belkıs mahallelerinde hayata geçirilen sosyal tesisin ardından bir sosyal tesiste Onatkutlar mahallesine kazandırıldı. Rabia Sosyal Tesisi, yoğun kalabalık eşliğinde törenle açıldı.
Sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla hareket eden Şehitkamil Belediyesi, 7’den 70’e tüm vatandaşların kullanabileceği sosyal tesislerini arttırmaya devam ediyor. Onatkutlar mahallesine yapılan sosyal tesisin açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Şehitkamil ilçe Başkanı Halil Uğur, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış program, saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı’yla başladı. Şehitkamil Belediyesi Halkoyunları Topluluğu tarafından kısa bir gösteri düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Onatkutlar mahallesi Şehitkamil bölgesinde yeni gelişen ve yoğun göç alan mahallemizden bir tanesi. Onatkutlar mahallesinde sosyal tesis ihtiyacı doğduğunda muhtarımızla beraber istişare ettik, yalnızca sosyal tesis değil, yeni yapılan standartlar çerçevesinde sosyal tesisimizin yan tarafında nitelikli bir alışveriş merkezi ile nitelikli bir fırın inşa ettik. Yapılan bu yatırımında tam iki katına satarak, bu binanın bedelinin üstüne bir o kadar da belediyemize gelir getirerek, bu binayı yaptık. Yani Belediye bütçesinden herhangi bir kaynak çıkarmadan harcadığımız para kadar kaynağı da belediye bütçesine dahil etmiş olduk. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz sosyal tesisimizde alt tarafta bay-bayan taziye evleri, yukarda da aile merkezimiz ve okul öncesi eğitim merkezimiz var. Yalnızca çocuklarımıza yönelik değil okuma yazma kursu ve kuran kursuda buna dahildir. Şehitkamil Belediyesi olarak her mahallemizdeki ihtiyaçları birer birer gidermeye gayret gösteriyoruz. Ben bu sosyal tesisimiz tüm Onatkutlar mahallemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
“ŞEHİTKAMİL NE YAPARSA EN İYİSİNİ VE EN KALİTELİSİNİ YAPAR”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Bana Şehitkamil’i nasıl tarif ederseniz diye sorarsanız, her zaman söylediğim gibi Şehitkamil ne yaparsa en iyisini ve en kalitesini yapar. Bugünde Onatkutlar mahallemize yapılan Rabia Sosyal Tesisi gerçekten en iyi ve en kaliteli şekilde yapıldığına inanıyorum. Burada sizlerin de gördüğü gibi sosyal belediyeciliğin ne kadar ön planda olduğunu görüyoruz. Bu sosyal tesisin yapımında emeği geçen başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nu ve ekibini tebrik ediyor, siz mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, “Şehitkamil Belediyemiz ilçe genelinde bulunan her mahallede hizmet yapılmadık bir yer bırakmıyor. Belediyelerimiz yol açma çalışmasından asfalt çalışmasına, kaldırım çalışmasından, sosyal tesisten diğer her türlü hizmetleri en güzel şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya çalışıyorlar. Yapılan bu Rabia Sosyal Tesisin ne kadar güzel ve ne kadar kaliteli bir hizmet olduğunu sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Vatandaşlarımıza böylesine anlamlı hizmetleri sunan Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’nu ve ekibini yürekten kutluyorum. Bu sosyal tesisin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından, Protokol üyeleri Onatkutlar Sosyal Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tesisi gezdi.