Bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlılara verdiği temizlik, bakım ve sosyal hizmetle sosyal belediyecilik örneği sergileyen Şehitkamil Belediyesi düzenli olarak belirlenen aile ve bireylere ev ve beden temizliği, kuaförlük hizmeti, hastane ve sağlık hizmetinin de yer aldığı destek hizmeti veriyor.
Fevzi ve Hatice Kalyenci çiftini evinde ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı M. Rıdvan Fadıloğlu, "Son bir buçuk yılda 314 aile veya bireye vefa hizmeti götürdük. Milletin parasıyla millete bakıyoruz. Kendi cebimizden bir şey eklemiyoruz. Rutin belediyecilik hizmetleri zaten yapmakla yükümlü olduğumuz görevler. Bana göre en önemli hizmet bu tür noktalara temas edilerek yapılan hizmet. Bu insanların çoğu kimi kimsesi olmayan, ilgi gösterilmezse çok kötü şartlarda yaşayacak olan insanlar. Arkadaşlarımız hem kişisel bakımlarını yapıyor diğer taraftan da ev temizliklerini yapıyorlar. Burada saç tıraşlarını yapıyoruz eğer banyo yaptırmak gerekiyorsa banyo yaptırıyoruz. Camını temizlemeden tutun bulaşığına kadar bütün hizmetlerini yapıp onların dualarını almaya gayret ediyoruz. Bize gelmelerine gerek kalmadan bizim ulaşmamız gerektiğine inanıyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını neticesinde büyüklerimizi buluyorlar, onları belirli periyotlarda bu hizmetleri veriyorlar ”dedi.
Başkan Fadıloğlu’na teşekkür eden Hatice Kalyenci ise, "67 yıldır ilk kez böyle başkan gördüm. Sizler olmasanız kapımı kim çalacaktı. 3 çocuğum var ama her biri bir yerde. Allah sizlerden binlerce kez razı olsun. Temizlik olsun, berber olsun, başka türlü hizmetler olsun bizlere çok büyük yardımları dokunuyor. Şehitkâmil Belediyesinin yardımları olmasa ben çok perişan bir durumdaydım. Belediye ekipleri gelmeden önce ben temizlik işlerimi yapamıyordum. Bazı zamanlarda komşularım merhamet edip bana yardım ediyorlardı. Kızlarımın hepsi bir yerde kendi işleriyle uğraşıyorlar. Kimseye bir şey deyip yardım isteyemiyoruz. Allah sizleri gönderdi bize" diye konuştu.