Şehitkamil Belediyesi’ne bağlı etüt merkezleri arasında 3. Geleneksel Bilgi yarışması düzenlendi. Finale kalan 8 Etüt Eğitim Merkezi, birinci olmak için kıyasıya yarıştı.
Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarışmasında 7 etüt merkezi öğrencileri arasında düzenlenen 3. Geleneksel Bilgi yarışmasına katılım yoğun oldu. Yarışma öncesi kısa bir konuşma yaparak, yarışmacılara başarılar dileyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Şehitkamil Belediyesi olarak Etüt Eğitim Merkezleri’mizde bugün üçüncüsünü yapmış olduğumuz ve artık geleneksel hale getirdiğimiz bu bilgi yarışmasının sizlerin eğitimine, ülkemizin geleceğine hayırlı olmasını temenni ediyorum. 8. sınıflardan yaklaşık bin 780 öğrencimiz içerisinden normal şartlarda önce 60 öğrencimiz, ondan sonraki süreçte de 21 öğrencimiz finalde mücadele ediyor. Bizim buradaki amacımız 1’inci, 2’inci seçmek değil özellikle öğrencilerimizin kendilerinin özgüvenini arttıracak bir aktivite olarak görüyoruz. Bugünkü yapmış olduğumuz çalışma hem akademik başarıyı ortaya koyma hem de diğer taraftan insanların sosyal yönünü geliştirme, kişisel gelişimini tamamlama açısından önemli. Ben yarışmaya katılan tüm öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum” dedi.
Şehitkamil Belediyesi Etüt Merkezleri arasında organize edilen bilgi yarışmasında finale kalan 7 Etüt Merkezi öğrencilerine, Türkçe, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Matematik ve Genel Kültür gibi sorular soruldu. Öğrenciler arasında kıyasıya yarış olduğu gözlenen bilgi yarışmasında birinciliği Aydınlar Etüt Merkezi kazanırken, ikinci Abdulkadir Aksu Etüt Merkezi, üçüncü Bedri İnce Tahtacı ve dördüncü ise Zeytinli Etüt Eğitim Merkezi oldu. Bilgi yarışmasında dereceye girmek için uğraşan öğrencileri, arkadaşları da yalnız bırakmadı. Dereceye giren öğrencilere, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci tarafından çeşitli hediyeler verildi.