Şehitkamil Belediye Başkanlığı’nca 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 2. Geleneksel Badminton Kupasına katılan 11 işitme engelli badmintoncu, müsabakalar boyunca sergiledikleri performansla izleyenlerden büyük alkış topladı. 2 gün boyunca süren müsabakalarda raketlerini ustaca kullanan badmintoncular gelecek için büyük umut vaat etti.
Sportif arenada birçok farklı branşta özel sporculara yönelik çalışmalar yapan Şehitkamil Belediyesi’nce düzenlenen Badminton Gençlik Kupası’nda da işitme engelli badmintoncular sergiledikleri başarılı performansla sporun engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdiler. Ali Süzer İşitme Engelliler Okulu’nda eğitim gören sporcu öğrenciler, kupa boyunca sergiledikleri maç performanslarıyla alkışlanmayı hak ettiler. İşitme engelli sporcular spor yapmayı özellikle badminton branşıyla ilgilenmeyi çok sevdiklerini belirterek, kendilerine bu gibi imkanlar sunulduğunda bir çok başarının daha altına imza atacaklarını belirttiler. İşitme engelli raketler, organizasyona katımları konusunda kendilerine büyük destek veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürleri işaret diliyle ifade ettiler.
Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2. Geleneksel Badminton Gençlik Kupası ödül töreninde, işitme engelli sporculara ödüllerini takdim ederek, göstermiş oldukları üstün gayretleri kutlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi olarak faaliyet gösterdikleri sportif branşlarda ve düzenledikleri sportif organizasyonlarda özel sporcuların yanında ve destekçisi olmaya devam edeceklerini belitti. Başkan Fadıloğlu, ödül töreni esnasında sporculara yönelik yaptığı konuşmada, “2. Geleneksel Badminton Gençlik Kupası’na katılan tüm sporcularımızı gönülden kutluyorum. Bu turnuvaya iştirak eden işitme engelli 11 sporcumuzu ayrıca tebrik ediyorum. Onlar istenildiğinde her türlü engelin ortadan kaldırılabileceğini bu mecrada bir kez daha gözler önüne serdiler. Ben gerek işitme engelli sporcularımızın sahaya yansıttığı performansta gerek 2. Geleneksel Badminton Gençlik Kupası’nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu vesile ile mayıs ayı boyunca birbirinden farklı etkinliklerle, gençlerimize birlikte coşkusunu yaşadığımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum” ifadelerini kullandı.