Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe genelinde çölyak hastalığı bulunan 114 kişiye, 9 kilodan oluşan glutensiz un dağıttı. Un yardımını alan çölyak hastaları, Başkan Fadıloğlu’na teşekkürlerini iletti.
Şehitkamil Belediyesine bağlı Gıda Bankası’nda, çölyak hastaları için üretilen özel unun dağıtım törenine katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, un dağıtımı öncesinde ailelerle sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ailelerle tek tek yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, çölyak hastalığı bulunan 114 kişiye 9 kilodan oluşan gluntesiz un dağıtımını gerçekleştirdi. Un dağıtımı sonrası açıklamada bulunan Başkan Rıdvan Fadıoğlu, “Şehitkamil bölgesinde ekiplerimiz tarafından tespit edilen çölyak hastası kardeşlerimize şuanda un yardımı yapıyoruz. Her 3 ayda bir bu yardımı devam ettireceğiz. Gönül ister ki onlara bunu ekmek olarak verelim ama bizim böyle bir ekmek ünitemiz olmadığı için en azından evde bu çölyak rahatsızlığına karşılık glütensiz bu unları temin etme noktasında sağolsun arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Tespit edilen şuanda 114 hastamıza un dağıtıyoruz. Tabi talep doğrultusunda 200 kişiye kadar da çıkabileceğini tahmin ediyoruz. İnşallah belirli aralıklarda, kardeşlerimize, yavrularımıza bu unu ulaştırmaya gayret göstereceğiz. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin diyorum. Hastalarımızın sağlıklı beslenebilmeleri adına buradan un desteğimizi devam ettireceğiz” dedi.
ÇÖLYAK HASTALARINDAN BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Glutensiz un yardımı alan vatandaşlar ise, “Hastalığımızdan dolayı zorunlu olarak glutensiz un tüketiyoruz. Bu unu her yerde bulamıyoruz, bulsak ta çok pahalı, aldığımız bu unla ekmeğimizi, yapıyoruz. Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na bizlere böyle bir imkanı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.