Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığınca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde organize edilen 23 Nisan Çocuk Şenlikleri Türkiye Şampiyonası Müsabakalarına davet edilen 27 sporcu arasında 14 yeşil-siyahlı kulaç yer alacak.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde yapılan seçmeler sonunda havuzda sergiledikleri başarılı performanslarla şampiyonaya katılmaya hak kazanan yüzücüler başarı için iddialılar.
Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığınca 23 Nisan Çocuk Şenlikleri Türkiye Şampiyonasında 14 sporu ile Gaziantep’i temsil edecek olan Şehitkamil Belediye Spor Kulübünde, elde ettikleri derecelerle Türkiye genelinde yüzme branşına gönül vermiş binlerce sporcu arasından yarışlara katılmaya hak kazanan şampiyon yüzücülerin performans antrenörü Murat İşçi, 24- 26 Nisan 2015 tarihlerinde Marmaris’te düzenlenecek olan anlamlı yarışta geniş bir kadroyla katılacak olmalarının kendileri adına memnuniyet verici olduğunu belirtti. Antrenör İşçi, yarış hazırlıklarının gerçekleştirildiği Şehitkamil Belediyesi Alleben 1 Yüzme Havuzunda, başarılı kulaçların antrenmanı esnasında, 23 Nisan Türkiye Şampiyonası ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Türkiye genelinde yapılan seçmeler neticesinde yarışlara katılmaya hak kazanan 27 kişilik sporcu grubu içerisinde Şehitkamil Belediye Spor Kulübünün 14 sporcusunun yer alması kulübümüz ve ilimiz adına memnuniyet verici. Yüzücülerimiz kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere tüm belediye ve kulüp yöneticilerimiz gerek teknik kadromuza gerek sporcularımıza her türlü imkanı sunuyorlar. Bunun sonucunda da başarılı sonuçla ortaya çıkıyor ve çıkmaya da devam edecek. Ben tüm sporcularımız adına değerli yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyor. 23 Nisan Çocuk şenlikleri Türkiye Şampiyonasında sporcularımıza başarılar diliyorum" İfadelerini kullandı.
Geride kalan haftada Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızları Ligi 2015 Türkiye Finallerinde 2003 -2004 Yaş gurunda erkeklerde ve bayanlarda Türkiye altıncılığı elde eden yine Türkiye Su Alt Sporları Federasyonu Başkanlığınca Tekirdağ’da yapılan Türkiye Şampiyonasında takım halinde Türkiye dördüncülüğü elde eden Şehitkamil Belediye Sporlu yüzücüler 23 Nisan Çocuk Şenlikleri Türkiye Şampiyonasında derece hedefliyor. Şehitkamil Belediye Spor Kulübü Su Sporları Baş Antrenörü Cengiz Bingül, başarılı gidişatla ilgili yaptığı açıklamada, “Müsabık tüm sporcularımız katıldıkları tüm yarış ve organizasyonlarda kulübümüzü ve ilimizi başarıyla temsil ediyorlar. Bundan sonraki süreçte de katıldığımız tüm yarışlarda madalya parolasıyla kulvarlardaki yerimizi alacağız” şeklinde konuştu.