Yeşilay Haftası, çeşitli etkinliklerle Gaziantep’te de kutlanırken, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) de Yeşilay haftası ile ilgili etkinlik düzenledi.
Yeşilsu Parkına stant kuran Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) öğrencileri; düzenledikleri etkinlikte, çeşitli ülkelerden bağımlılıkla ilgili fotoğraflar sergiledi. Sergilenen fotoğraflara ilginin yoğun olduğu gözlenirken, fotoğrafları inceleyen birçok kişiden alkolü ve sigarayı bırakma sözü alındı. Fotoğrafları inceleyen birçok kişi, alkol ve sigaranın zararlarından tam anlamıyla bilgi sahibi olmadıklarını, bu etkinlik ile beraber sigara ve alkolün zararlarını fotoğraflarla görerek öğrendiklerini söylediler.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin, “Sigarayı bırak, uzun ve sağlıklı yaşa” sloganı eşliğinde broşür, şapka, çanta, defter ve kalem dağıttığı etkinlikte, sigaranın bırakılması ile ilgili çeşitli çalışmalar da yapıldı. Bu çalışmalardan en ilgi çekeni ise sigarayı kolay bırakma tekniklerin anlatıldığı sunumlar oldu. Sunumlar ile birlikte pek çok kişinin “Sigarayı bırakmak istiyorum, fakat bir türlü başarılı olamıyorum” deyimlerine cevap verildi. Verilen cevaplar dahilinde sigarayı bırakmada en etkili yöntemin; öncelikle zihinsel olarak bitirilmesiyle başladığı belirtildi. Akabinde, eğer zihinsel olarak bitirilemiyorsa mutlaka sağlık kuruluşlarından ve “Sigara bırakma hattı 171”den destek alınmasının gerekliliği vurgulandı.
Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, Yeşilay Haftası kapsamında yapılan etkinlik ile ilgili açıklamasında, insanların bağımlılık yüzünden maddi ve manevi zarar görmemeleri için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. Bu konuda ailelere ve medyaya da görev düştüğünü ifade eden Tamer, "Birlikte mücadele ettiğimizde daha güçlü ve bağımlılıklara karşı daha dirençli olacağız" dedi.