TRT Haber için çekimleri devam eden Yeni Türkiye adlı haber programında Gaziantep’le ilgili bölümlerin sunuculuğunu üstlenen Tahir Tekin Öztan, Gaziantep’in ekranlardaki yüzü oldu.
Gaziantep’in çeşitli özellikleriyle tanıtımını yıllardır gerek yurt içi gerekse yurt dışında farklı platformlarda gerçekleştiren Tahir Tekin Öztan, bu kez de TRT tarafından çekimi devam eden Yeni Bir Türkiye adlı program için kamera karşısına geçerek Gaziantep’in ekranlardaki yüzü oldu. Değişik platformlarda özellikle Gaziantep mutfak kültürünü ön plana çıkaran ve bu konuda iki ayrı kitap yazan Öztan, kentle ilgili yapılacak çok şey olduğunun altını çiziyor. Gaziantep’te tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Şirehan ve Yemiş Han’ı restore ettirerek asıllarına uygun fonksiyonlarına kavuşturan Tahir Tekin Öztan her iki hanın gelecek nesillere aktarılmasında da önemli bir rol oynamıştı.
“GAZİANTEP’İ TANITMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR”
Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanlık görevini de sürdüren Şef Tahir Tekin Öztan, Gaziantep mutfak kültürünün Dünya mutfak kültürleri arasında yeterli tanıtımının yapılmadığını savunarak, uzun yıllardır birçok organizasyonla tanıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Gaziantep’te gerçekleştirilen Şire Festivali’nin de organizasyon ve finansmanını sağlayarak dünyanın birçok ülkesinden ünlü şefler ve ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının önde gelen isimlerini Gaziantep’e davet eden Öztan, her yıl ortalama 30 milyon dolar değerinde tanıtım faaliyetlerine devam ediyor.
Son olarak TRT Haber için çekimi devam eden Yeni Bir Türkiye programının Gaziantep bölümüne ilgili sunumları gerçekleştiren Öztan şunları söyledi:
“Gaziantep sevdamız hiç bitmeyecek. Bu güzel kentin tanıtılması gereken o kadar çok yönü var ki. Hangi konuya el atsanız ayrı bir cevher çıkıyor ortaya. Tarihi yapılarıyla, sokaklarıyla. İnanç turizmiyle, gastronomisiyle, sanayisiyle el sanatları ve yöresel kültürleriyle başlı başına bir deryadır Gaziantep. TRT tarafından çekimleri devam eden böyle bir programda sunum yapmak benim için ayrı bir onur oldu. Tarihi ve turistik bölgeleri tanıtırken gastronomi kültürüne de bir hayli geniş yer verdik. Gaziantep’te ki sanayi mucizesi bütün detaylarıyla gözler önüne serildi. Umarım izleyenler de bizim hissettiğimiz heyecanı hissedecektir. Tanıtım yapılmadan tanınmanın imkânı yoktur. Bugün gelişen teknoloji bu tür tanıtım faaliyetlerini kolaylaştırmıştır. Ancak doğru mecralarda doğru zamanda ve işin uzmanlarının koordinasyonuyla bu işler gerçekleştirilmelidir. Biz bir dünya kentiyiz diyoruz ama daha dünyanın birçok ülkesinde varlığımızı bilen yok. Bakın oysa söz konusu bu ülkelerde Karkamış, Zeugma, Zincirli, Yesemek, Dülük antik kenti gibi tarihin bizlere teslim ettiği markalar biliniyor, tanınıyor. Burada bir tanıtım eksiği var. Bu işi gerek kitaplarla, duyurularla, festivallerle yaparken yerel, ulusal ve uluslararası medya üzerinden tanıtım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Gaziantep bunlara değer ve Dünyada başka bir Gaziantep yoktur.”
Sunuculuğunu Tahir Tekin Öztan’ın yaptığı Yeni Bir Türkiye adlı belgesel haber programının Gaziantep bölümünün 30 Mayıs 2015 tarihinde saat 14.20’de yayınlanacağı da belirtildi. TRT Haber tarafından yayınlanacak olan Yeni Bir Türkiye Gaziantep bölümünde kentin sosyal, ekonomik, sanayi, tarihi ve turistik alanlarla ilgili tanıtımı yanında kentte meydana gelen yenilikler, gelişmeler ve ileriye dönük kent planlamaları gibi Gaziantep’i ve Türkiye’yi yakından ilgilendiren konulara yer veriliyor.