Güneydoğu Anadolu Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurulu GAİB hizmet binasında yapıldı. Başkan Sami Konukoğlu, 2014 yılının sektörel açıdan bakıldığında verimli bir yıl olarak geçtiğini, 2015 yılının ilk dört ayında yaşanan ekonomik durgunluğun ise yılın ikinci döneminde normale dönmesini beklediklerini ifade etti.
GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz’ın divan başkanı, Hakan Aslansoy ve Ahmet Ercan Özil’in de divan üyesi olarak seçildiği kurula Güneydoğu Anadolu Tesktil ve Hammaddeleri Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Başkan Yardımcıları Mehmet Teymurve A. Fikret Kileci ile üyeler Ahmet Açıkgöz, Gökan Anlaş, Serdar Erpamukçu, M.Ali Mutafoğlu, Suat Akınal, Ramazan Kaplan, Hüseyin Aslansoy, Fazıl Özyaşar, Ekonomi Bakanlığı adına Hacer Aydemir, Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM) adına Merve Yıldız Güler, GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş ile çok sayıda birlik üyesi katıldı. Güneydoğu Anadolu Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin 2014 yılı ihracat rakamları, yıllık nispi ödeme ve ek nispi ödeme miktar ve oranları, bilanço gelir-gider hesapları, denetim kurulu raporu, yönetim kurulu ve denetim kurulunun ibrasının ardından kararlar oy birliğiyle kabul edildi.
Güneydoğu Anadolu Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Birliğin ihracatının 2014 yılında 3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, “2014 yılı ihracatçılarımız açısından hedeflerin tutturulduğu ve sektörde bir sinerjinin yaratıldığı yıl olarak görülmektedir. 2023 vizyonunda belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi yönünde birlik olarak yürütmekte olduğumuz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sektörümüz dünya pazarında önemli bir yer tutmakta olup bu pazarlarda daha etkin rol alabilmemiz için elbette markalaşmaya önem vermek, AR-GE ve inovasyonu firmalarımız içerisinde önemli birer bölüm olarak değerlendirmek zorundayız. Bundan sonraki süreçlerde bilgi teknolojilerine dayalı yüksek katma değere sahip ürünlerimizin dünya pazarlarında yer bulacağına inanıyorum. Çeşitli nedenlerden olayı 2015 yılının ilk dört ayında ihracatta bir önceki yıla oranla yaşanan gerilemenin 2015 yılının ikinci döneminde normal seviyeye döneceğini düşünüyorum. Sektörümüzle ilgili ihracatı gerçekleştirilen ürünlerimizin dünya pazarlarında tanıtım çalışmalarını da sürdürmekteyiz. Diğer taraftan üyelerimizin en önemli sıkıntıları arasında yer alan dış ticaret alanındaki yetişmiş insan gücü istihdamının sağlanabilmesi için birlik olarak çeşitli eğitim faaliyetleri sürdürmekteyiz” dedi.