Yenilikçi ürünleriyle sektöre yön veren Royal Halı, ihracattaki başarısı nedeniyle Türkiye İhracatçılar Merkezi (TİM) tarafından ödüllendirildi. Royal Halı Türkiye’nin İlk bin İhracatçı firması arasındaki yerini aldı.
Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Naksan Holding bünyesindeki Royal Halı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda Türkiye’nin ilk bin İhracatçı Firması arasına girerek ödülünü aldı. Royal Halı’nın ödülü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’nun da katıldığı bir tören ile Royal Halı Yurt Dışı Başkan Yardımcısı Emre Özkaya’ya sunuldu. Royal Halı, yaptığı farklı tasarımlar ve yüksek kaliteli üretimiyle Anadolu 500 Listesi’nde ‘İhracatını En Çok Arttıran 5 Şirket’ arasında da yer almıştı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, her ay açıklanan rakamlara göre ihracatını artırarak ilk bin firma arasında yerini alan Royal Halı, yıllık 6 milyon 500 bin metrekarelik üretim kapasitesine sahip Gaziantep’teki 100 bin metrekarelik tesisinde 4 binden fazla desen halı üretiyor.
2005 yılından bu yana faaliyet gösteren ve dünyaya Türk halısının kalitesini ve zarafetini tanıtmada öncü rol üstlenen Royal Halı’nın, dünyanın 30 ülkesinde satış noktaları bulunuyor. Royal Halı, teknolojisi, altyapısı, yüksek kalitedeki insan iş gücü ile Türk halıcılığını dünyaya tanıtma misyonunu da üstlenmiş durumda. Koleksiyonları haricinde, AR-GE çalışmalarına da büyük yatırım yapan Royal Halı, kişiye özel olarak üretilen halıları, Tozumaz ve Akıllı Koruma özellikleri ile de diğer markalardan ayrılıyor. Royal Halı 2015 yılında halıda yüzde 60 ihracat yapmayı, iplikte ise mevcut satışlarını ise Amerika, Çin gibi pazarlara açılarak arttırmayı hedefliyor.