Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) üyelerine yönelik ‘Yeni Türk Ticaret Kanunu" hakkında bilgilendirme eğitimi düzenledi.
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kağan Susuz’ tarafından verilen eğitimlerde "6012 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ile Ticarette Değişen Kurallar" hakkında bilgiler verildi.
GTB üyesi işletmelerden çok sayıda temsilcinin katıldığı eğitimde, GAÜN Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kağan Susuz, yeni yasa ile birlikte değişen kurallar hakkında açıklamalarda bulunarak katılımcıların ticarette karşılaştıkları hukuksal sorunlara cevaplar verdi.
İki farklı oturum halinde soru- cevap şeklinde gerçekleştirilen eğitimde Susuz, ilk olarak Tacir, Ticari İş ve Ticari İşletme kavramları ile ticari işletmelerin devrinde bütünlük ilkesi konularında açıklamalarda bulundu.
Susuz, ayrıca tacirler arasında yapılan ihbar ve ihtarların şekli, ticari defterlerin tutulmasında dikkat edilecek hukuki sorumluluklar, yapısal değişiklikler ve Ultra Vires Kuralı ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.
Yeni Ticaret Kanunu ile birlikte en önemli değişikliklerden birinin de Anonim ve Limited şirketlerin yapısında yaşandığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Kağan Susuz, konuşmasında “Yeni TTK ile Anonim ve Limited şirketler artık tek kişiyle kurulabilmekte. Ticari risklerden korunmak için kişi tek başına kendi şirketini rahatlıkla oluşturabilmekte” dedi.