Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinden oluşan bir heyet, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.
GTO Meclis Başkanı Ali Yener, ziyarette yaptığı konuşmada, Gaziantep’in önüne koyduğu hedeflere bugüne kadar hep ulaştığını söyledi.
Gaziantep’te 4 organize sanayi bölgesinin olduğunu hatırlatan Yener, 5’ncisinin de yakın zamanda hizmete gireceğini ifade etti. Gaziantep’in Türkiye’nin önemli bir sanayi şehri olduğunu vurgulayan Yener, “6’ncı organize sanayi bölgesi için de çalışmalar devam ediyor. Gaziantep-Kilis arasında kurulacak bu bölge limana daha yakın olacak. Bu gerçekleştiğinde şehrin dinamikleri biraz daha hareketlenecek” dedi.
Şehrin ihracatına da değinen Yener, hedeflenen rakamlara ulaşmak için çalıştıklarını dile getirdi. Yener, bazı sebeplerden dolayı ilk çeyrekte sıkıntılar olsa da hedefledikleri rakamlardan sapmadıklarını vurguladı.
Gaziantep’in 2023 yılı hedeflerine de dikkati çeken Yener, “Hedeflediğimiz rakamlara ulaşmamız gereken yıla fazla kalmadı. Bu hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Gaziantep önüne koyduğu hedeflere bugüne kadar hep ulaştı. İnşallah 2023 hedeflerimize de ulaşmak istiyoruz. Yeter ki ülke ekonomisi istikrarlı devam etsin” ifadelerini kullandı.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Zor da, ilçenin turizm yatırımlarına açık olduğunu söyleyerek, Gaziantepli girişimcileri yatırıma davet etti.
Zor, ilçeye yatırım yapan girişimcilerin kazançlı çıkacağını kaydetti. Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’e iş gezisi düzenlediklerini belirten Zor, bu kapsamda ziyaret edecekleri illerde Ünye hakkında iş dünyasına detaylı bilgi vereceklerini sözlerine ekledi.
Ünyeli olan Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın da heyete eşlik etti.