Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Gaziantepspor Taraftarlar Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu.
Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karakuzulu, “Sayın Valimizin Gaziantepspor’a olan desteğini, ilgisini, alakasını ilk günden itibaren takip ediyoruz. Malumunuz son günlerde futbolda yaşanan şiddet olayları bizleri çok rahatsız etmekte. Spora gönül verenler, futbola gönül verenler olarak Trabzon’da yaşanan son hadiseyi burada sizlerin aracılığıyla kınıyorum. Olayı gerçekleştirenlerin de bir an önce cezasının verilmesini talep ediyorum. Sayın Valimizi başta da söylediğim gibi teşriflerinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu’ya teşekkür ederek, “Gaziantep’e görevinin başlaması vasıtasıyla Gaziantepspor Taraftarlar Derneği’nce ‘hayırlı olsun’ ziyaretimize gelen arkadaşlarımıza söz verdik. O yüzden iade-i ziyarete geldik. Nasip bugüneymiş. Biz hem süper ligde hem de PTT 1. Lig’de iki güzide takımımız var Gaziantepspor’umuz ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’umuz. İkisi de başarılı. Bir sporun kardeşliğe, dostluğa vesile olan tarafını seviyoruz. Futbol sadece ülkemizde değil, dünyamızda en popüler spor. 81 ilimizin her yerinde seviliyor. Gaziantep de uzun yıllardan beri Süper Lig’de. İsmiyle müsemma takımımız var. Biz futbolcularımızın başarılı olmalarını yürekten temenni etmekten başka bir şey yok” dedi.
Konyalı olan Yerlikaya, Konyaspor-Gaziantepspor maçına da değinerek, “Ben Konyalıyım. Konyaspor-Gaziantepspor maçı var Cuma akşamı. İnşallah o maça da geleceğiz. Elimden geldiğince bütün Gaziantepspor ve Büyükşehir Belediyespor’u takip etmeye gayret göstereceğiz. Konyaspor Gaziantepspor maçında da iyi oynayan kazanacak. Temennimiz bu. Son Trabzon’da yaşananlardan sonra sayın Cumhurbaşkanımızın da bütün takım kaptanlarıyla bir sohbet, değerlendirme toplantısı yaptı. Biz futbol maçlarımızın gerek deplasmanda gerekse iç sahalarda bir kardeşlik ruhuyla, kentlerin kardeşliği ruhuyla yaşanmasını istiyoruz. Bu bir spor. Bu sporu da gerçekten üç skoru da hazmedecek tarzda, şekilde eğer karşılayabiliyorsak o zaman bu sporun bir anlamı var. Yoksa bizim küslüklere, dargınlıklara, mahkemeye intikal edilebilecek konulara sebep verebileceğimiz bir spor tarzı varsa, bunun kabul edilebilir bir tarafı yok” şeklinde konuştu.