Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç tarafından İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Natuk Birkan binasında, GAÜN Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi’nin oluşumu ve gelişimi anlatıldı.
Uluslararası Üniversite Müzeleri Birliği Platformunun düzenlediği II. Uluslararası Konferans, İstanbul Üniversitesi Müzecilik ve Müze Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay’ın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Türkiye’deki 46 üniversite müzesinden birisi olan Gaziantep Üniversitesi Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi Kurucu Müze Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Rifat Ergeç tarafından temsil edildi.
GAÜN Gaziantep Kültür Tarihi Müzesi’nin kuruluşu hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Ergeç, Üniversite Müzesi’nin Gaziantep Üniversitesi öğrencilerinin hedeflenerek kurulduğunu, özellikle Arkeoloji, Tarih, Edebiyat, Eğitim ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri için eğitim amaçlı ve akademik çalışmalar için bir nevi laboratuar olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Ergeç, “Üniversite öğrencilerinin okudukları şehri tanıyıp bilmeleri, Gaziantep kültürünü tanımaları, memleketlerine döndüklerinde lahmacun, kebap, baklava dışında hatırlayacakları, kültürel unsurlar bakımından da müze çok önemlidir” diyerek, müzenin öğrencilerin eğitimi ve gelişimlerindeki yerini vurgulanarak, özellikle yeni açılan takı bölümündeki “Antep Takıları” standının çok ilgi gördüğünü ve beğenildiğini söyledi.