AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, “Anneler Günü” münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Anne sevgisi, sevgilerin en güzelidir. Anne; bağlılığın, fedakarlığın, cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sevmenin sembolüdür” ifadelerine yer verdi.
Üstün, annelerin gönüllerdeki yeri ve öneminin tarifi mümkün olmadığını ifade ederek, “Şefkatin, fedakarlığın, merhametin,sabrın ve karşılıksız sevginin en güzel şekliyle bize yansıması ve bizim için örnek olan Annelerimizin hayatlarımızda ve gönüllerimizde ki yerlerini ve önemini tarif etmek mümkün değildir.Hayatımızda ki bütün güzelliklerin adı olan annelerimizin, üzerimizdeki emeklerinin ne denli büyük olduğu aşikardır. Gözlerimizi dünyaya açtığımız andan itibaren bizlere doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı, onların hakkı olan değeri ve özeni göstermeliyiz. Hayatımız boyunca güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini ve hoşgörüsünü hiçbir şeye değişmeyeceğimiz annelerimizin bizlere verdiği değer,bizimde çocuklarımıza gösterdiğimiz özen ve değerdir. Bizim Anne ve Babalarımıza verdiğimiz değerin,çocuklarımızın da bize vereceği değer olduğunu unutmayalım. Allah, insanın ve bütün kainatın yaratıcısıdır. Anne ve babamız ise dünyaya gelişimizin sebebidirler.
Annelerimiz, gerektiğinde yemez, yedirir. Giymez, giydirir. Dinimiz, anne-babanın çocukları için çektiği çilelere karşılık onları mükafatlandırmış, Allah’ın rızasının kazanılabilmesi için öncelikle anne-babanın rızasının kazanılmasını emretmiştir. Anne-babanın rızasını kazanmak; gönüllerini hoş tutmakla, onlara hizmet etmekle, öğütlerini dinlemekle, onlara saygılı davranmakla, emirlerini yerine getirmekle, onları üzmemekle, incitmemekle, ihtiyaçları varsa o ihtiyaçları gidermekle mümkün olur” dedi.
“Cennet annelerin ayağının altındadır” sözünü hatırlatan Üstün, “
Her şey bir tarafa Bizim İçin ‘’Onlara of bile deme’’ emri kıymet takdirinin tarifsizliğidir.Anne-babamız bize darılsalar da, kırıcı ve acı sözler söyleseler de, onlara daima güler yüz göstermeli, hoş görülü olmalıyız. Onlardan hiçbir zaman şikayet etmemeliyiz.
“Cennet Annelerin ayağı altındadır” anlayışı ile Annelerimizi her zaman baş tacı tutmaya devam etmeliyiz.Bu duygu ve düşüncelerle En büyük mutluluğu bizim mutlu olduğumuzu görmek olan Annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, Ebedi Aleme intikal etmiş Anneme ve annelerimize de yüce Allahtan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.