Gümüşhane’de Çanakkale Zaferinin 100.yılı ve Şehitler Günü nedeniyle sabah namazının ardından düzenlenen programa yüzlerce vatandaş katıldı.
Kemaliye Camiinde gerçekleştirilen programda sabah namazından önce Yasin-i Şerif okundu. Namazın ardından tekbir, tehlil, salat-ü selam, Kur’an-ı Kerim tilaveti, kaside ve ilahilerin okunduğu programda başta Çanakkale’de şehit olan 250 bin vatan evladı ve tüm şehitler için eller semaya kalktı, dualar edildi.
Saat 05.00’da başlayan programda camide vatandaşlara seslenen İl Müftüsü Ercan Aksu, Çanakkale savaşının imanın küfre galip geldiği, bir milletin hayat-memat, ölüm-kalım mücadelesi ve savaşı olduğunu söyledi.
Çanakkale Savaşı’nın zamanlama açısından da önemine dikkat çeken ve milletlerin korunması gelen en önemli varlıklarının maneviyatları olduğunu belirten Müftü Aksu, “Çanakkale, bir milletin var olma, hayatta kalma mücadelesidir. Osmanlı’nın bitti denildiği bir dönemde var olma mücadelesi, küllerinden yeniden doğma mücadelesidir.” diye konuştu.
Aksu, “Bize düşen onlara layık bir nesil olmaktır, Çanakkale’yi, Çanakkaleleri hiçbir zaman hatırdan çıkarmamaktır.” diyerek tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.
Oldukça kalabalık bir katılımın olduğu programa katılanlardan İbrahim Akçay, programın oldukça anlamlı olduğunu belirterek, “Programda Kur’an okundu, salavatlar getirildi, şehitler anıldı. Kim düşünüp hayata geçirdiyse Allah razı olsun hepsinden. Çanakkale farklı bir ortam onu yaşamak lazım. Hiç gidemedim. İnşallah Allah bize oraya gitmeyi de nasip eder.” ifadelerini kullandı.