AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve adayı Feramuz Üstün, il merkezinde kamu kurumlarının çalışanlarını ziyaret etti.
Milletvekili Üstün, seçim çalışmaları kapsamında il merkezindeki kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, çalışan personeller ile sohbet etti. Kurumlarındaki şikayet ve talepleri dinleyen Üstün, gün içerisinde Devlet Su İşleri (DSİ) Gümüşhane Şube Müdürlüğü, Gümüşhane İl Özel İdaresi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Gümüşhane İl Müftülüğü, Gümüşhane Devlet Hastanesi ve Gümüşhane Belediyesi’ne bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ayrıca gün içerisinde esnaf ve kıraathaneleri ziyaret eden Üstün hemşerileri ile bir araya geldi.
Gümüşhane Lisesi öğrencileri tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanarak, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ile fuarın açılışını yapan Üstün “ Hepsi birbirinden değerli gençlerimizin kendi ürettiği projeleri kendilerinden dinledik. Düşünen, üreten ve bu düşüncelerine devletten destek bularak ortaya çıkaran bir gençlik Türkiye’nin 2023 hedeflerine hızla ilerlediğinin göstergesidir” dedi.
"İCAT ÇIKARIN"
Fuar sonrasında açıklama yapan Üstün “Bizim gençliğimizde birisi herhangi bir fikir ortaya attığı zaman ‘Susun İcat Çıkarmayın!’ denirdi. Biz ise bugün gençlerimize icat çıkarması, düşünüp bir fikir ortaya koyması için maddi manevi destek oluyoruz. İşte bu eski Türkiye ile Yeni Türkiye’nin farkını apaçık ortaya koyuyor. Eski Türkiye’de bizim yerimize birileri düşünürken, Yeni Türkiye’de herkes kendi iradesiyle düşünmeye ve bu düşüncesini eyleme dökmeye başladı. Osmanlı’da mühendislik için açılan mektepler niye vardı? Türkiye bugün bizim iktidarlarımızın gayreti ve başarısıyla artık özüne dönmeye başladı” diye konuştu.