Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları devam ediyor.
Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda ilk olarak Şiran ilçesine bağlı Çakırkaya köyü ile Tomara Şelalesi kavşağına kadar kullanılan yolun Özel İdare ek programına alınması teklifi görüşüldü.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, yolun zaten Yeşil Yol projesi kapsamında yapılacağını hatırlatarak, Tomara Şelalesi Tabiat Parkına ulaşımda alternatif bir güzergah olan yolun bin 800 metrelik kısmının stabilize olduğunu kaydetti.
Akdoğan, “Bu yol ilimizin turizm kaynaklarından birisi olan Tomara Şelalesine ulaşımı sağlayan alternatif bir yol. Karayolundan ayrıldıktan sonra çok sayıda turist Çakırkaya Manastırını da görmek istiyor. Dolayısıyla ya şelaleye giderken ya da dönerken aktif olarak kullanılan bir yol. İdare olarak bütçe imkanlarımızı zorlayarak konuyu değerlendireceğiz.” dedi.
Teklif edilen gündem maddesi mevcudun oy birliği ile Özel İdare ek programına alınmak üzere kabul edildi.
Toplantıda daha sonra mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan ve 25 yıllığına Türk Kızılay’ına tahsis edilen arsanın tahsis süresinin 49 yıla çıkarılması konusu görüşüldü. Gündem maddesiyle ilgili meclis üyelerine bilgi veren Akdoğan, Karaer Mahallesi Kıbrıs Çarşısı 95 ada 1 parselde bulunan eski soğuk hava deposunun olduğu arsaya Kızılay tarafından öğrenci yurdu yaptırıldığını hatırlatarak, Kızılay’ın Torba yasadan yararlanarak tahsis süresini 49 yıla çıkarmak istediğini söyledi.
Daha sonra yapılan oylamada teklif mevcudun oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.