Spor Toto 2.ligde mücadele eden Gümüşhanespor, Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) işbirliğiyle kendi tesislerinde yeni yapılan kapalı yüzme havuzunda çocuklara yönelik ücretsiz yüzme kursu başlattı.
Tekke köyünde bulunan Gümüşhanespor tesislerinde kulübün onursal başkanı ve Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) mütevelli heyeti başkanı Osman Akgül’ün katkılarıyla yapılan yüzme havuzunda açılacak olan kurs için velilere bilgilendirme toplantısı yapıldı ve tesis gezdirildi.
GÜSEV’le ortaklaşa gerçekleştirilecek etkinlikte ilk etapta 130 çocuk önümüzdeki hafta kursa başlayacak ve bu sayı müracaatlara göre artırılacak. 6 yüzme antrenörü ve 4 cankurtaranla birlikte günboyu gerçekleşecek olan kursa katılacak çocukların tüm malzemeleri ise GÜSEV tarafından karşılanacak.
Programa katılan aileler ilk olarak Kulüp Başkanı İdris Çimen ve Yüzme Antrenörü Ozan Sağlam’la birlikte tesisi gezerek havuzda incelemelerde bulundu ve akıllarındaki tüm sorulara cevap aldı.
Tesisin gezdirilmesinin ardından konferans salonunda velilere kurs ve yüzmeyle ilgili bilgiler aktaran antrenör Ozan Sağlam, bundan sonra Gümüşhanespor kulübü çatısı altında sporcu yetiştireceklerini söyledi. Kursun amaçları ve yüzme sporunun faydalarından bahseden Sağlam, yüzme sporunun özellikle çocukların biyomotor yetilerini artırdığı için tüm spor branşları içerisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Yüzme sporunun çocukların kendine güveninin artmasını sağladığını dile getiren Sağlam, suyun içinde en az enerjiyle en fazla ilerleme olan bilimsel yüzmenin ise çocuk yaşta öğretilmesi gerektiğini vurguladı.
Gümüşhanespor Kulübü Başkanı İdris Çimen ise onursal başkanları ve İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Osman Akgül’e kurs konusunu açtıklarında büyük bir destek gördüklerini hatırlatarak, “Gümüşhane’nin abisi” olarak nitelendirdiği Osman Akgül’e teşekkür etti.
Yüzme havuzunun da içerisinde olduğu tesisin Akgül’ün eseri ve emeği olduğunu ifade eden Çimen, “Osman Akgül, Milletvekillerimiz Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün bize her zaman Gümüşhaneli çocukları ve Gümüşhanelileri Gümüşhanespor’la nasıl özdeşleştirebileceğimiz konularında telkinlerde bulunurdu. Bugün bunun başlangıcını yaptık. Bize bu güzelliği yaşattıkları kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
Yüzme kursunun yanında futbol okulu açmayı da planladıklarını bunun içinde büyük bir çoğunluğunu annelerin oluşturduğu velilerin manevi desteklerine ihtiyaçları olduğunu kaydeden Çimen, “Gümüşhanemize daha ne kadar çok hizmet edebilirsek bizim için onur vericidir.” dedi.
Kursun maliyetini karşılayan Gümüşhane Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (GÜSEV) adına törene katılan GÜSEV Başkanı Vahit Olgun ise önümüzdeki haftadan itibaren her yıl bu tesisin Gümüşhane halkına hizmet vereceğini belirterek, sadece yüzme branşında değil futbol başta olmak üzere diğer spor branşlarında da bu tür etkinlikler yapacaklarını söyledi.
Törene katılan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de insanların yaptığı eserlerle anıldığını hatırlatarak, Osman Akgül’ün Gümüşhane’ye olan katkı ve emeklerinin sayılamayacak kadar çok olduğunu ve Gümüşhanespor’un tesislerinin de bunun bir örneği olduğunu söyledi.
İkinci ligde mücadele eden Gümüşhanespor’un tesislerinin 5 yıldız ayarında olduğunu hatta bazı süper lig takımlarının bile böyle tesisi olmadığını kaydeden Üstün, “Bu tesis çok kıymetli. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çocuklarınıza güzel bir tatil diliyorum. Sporun diğer dallarında da kurslar açılır güzel bir eğitim sezonu olur. Anneler gelişiminin değerleri için ne kadar değer verdiklerini biz biliyoruz. Başarılı bir gelecek diliyorum.” dedi.