Gümüşhane’de onay aşamasına gelen İl Afet Müdahale Planı için masa başı tatbikatı gerçekleştirildi.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen tatbikata Vali Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, Gümüşhane ve çevre il ve ilçelerden kamu kurumlarının yetkilileri katıldı.
Tatbikat öncesinde bir açıklama yapan Vali Yavuz, son dönemde yapılan düzenlemelerle artık eskisi gibi karışıklık veya kurumlararası yetki ve görev dağılımında herhangi bir sıkıntı olmaması için Afet Müdahale planlarının hazırlandığını, bu konuyla ilgili Gümüşhane’de de İl Afet Müdahale Planı hazırlık aşamasının geçtiğini söyledi.
Tatbikatta daha sonra katılımcılara genel durum değerlendirmesi yapılarak Erzincan’da 7,9 şiddetinde meydana gelen deprem senaryosu üzerinden tatbikat yapıldı.
Tatbikat, iletişimin kesildiği, ölü ve yaralıların sayısının bilinmediği, yangınların meydana gelip elektriklerin kesildiği, karayollarının kapandığı, barajların hasar gördüğü, doğalgaz boru hattında hasarların oluştuğu, hastanelerin kullanılamaz duruma geldiği ve insanların panik içinde olduğu senaryoya göre koordinasyon başta olmak üzere neler yapılabileceği konusunda yaklaşık 2 saat sürdü.