Gümüşhane’de 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan 25.dönem Milletvekili seçimleri öncesinde son seçim güvenliği toplantısı Vali Yücel Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonundaki toplantıya Vali Yardımcıları İsmail Özkan, Şenol Turan, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve İlçe Kaymakamları katıldı.
Toplantıda seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Yavuz, bugüne kadar hiçbir seçimde sorun yaşanmayan Gümüşhane’de bu seçimde de sorun yaşanmayacağını belirterek, gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.
Gerek il merkezinde gerekse ilçelerde seçim güvenliği ile ilgili alınan tedbirleri son kez bir gözden geçirmek amacıyla toplantı düzenlediklerini hatırlatan Vali Yavuz, “İlimiz genelinde şuan itibariyle seçimlerle ilgili, seçim güvenliği ile herhangi bir sorunumuz bulunmamakta. Konuya ilişkin olarak İl Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulları bu konuda sandık bölgelerinin tespiti, buralarda görev alacak kamu görevlisi, siyasi partilerin göstermiş oldukları temsilciler ile ilgili tüm değerlendirmelerini, çalışmalarını yaptılar. Programlarını belirlediler. Ve buna ilişkin eğitim çalışmaları da yapıldı ve herşey tamamlanmış hale geldi.” dedi.
Seçimlerin demokrasi şöleninin bir parçası olduğunu kaydeden Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Seçimlerde çok şükür herhangi bir sorun, herhangi bir sıkıntı yaşanmamış Gümüşhane’de. Öyle bir güzelliğimiz var. Bu seçimde de inşallah şu anki veriler onu gösteriyor ki yine bütün seçmenlerimiz rahatlıkla oylarını kullanabilecekler. Adaylarımız ve siyasi partilerimiz seçim çalışmalarını çok rahat bir şekilde yerine getiriyorlar. Köylerimizde, mahallelerimiz de il ve ilçe merkezlerimizde gerek propaganda çalışmalarını gerek birebir temaslarını çok rahat ve güvenli bir şekilde yerine getirebiliyorlar. Bu konuda da siyasi partilerimizin bize intikal eden herhangi bir sıkıntı ya da sorunlarının olmadığını rahatlıkla ifade edebilirim. Bu konuda gerek ilçe kaymakamlarımız, gerek il jandarma ve il emniyet müdürlüğü yetkili ve görevli arkadaşlarımız, bu konuda görev alan bütün kamu personelimiz çok büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İl Seçim Kurulu başkanımızla da görüştüm. Onlar da memnuniyetlerini ifade ettiler. Herhangi bir sorun olmadığını ve inşallah olmayacağını ifade etti.”
Vali Yavuz, ulaşım, sağlık, aydınlatma ve sandıkların sayım işlemleri bittikten sonra ilçe seçim kurallarına ve birleştirilmiş tutanakların il seçim kuruluna intikali gibi tüm teferruatın milimetrik olarak hesap edilerek planlandığını da sözlerine ekledi.