Gümüşhane’de 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm sağlık kurumları ve sağlık sendikalarının ortaklığında ’Şifa veren ellere vefa gecesi’ düzenlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlık Müdürlüğü, Sağlık-Sen ve Türk Sağlık-Sen ortaklığında düzenlenen program Teras Restaurantta gerçekleştirildi.
Programa Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Dr. Özgür Çelebi, Halk Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Sağlık-Sen Şube Başkanı Yunus Yılmaz, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Aydın ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
Yılın hekimlerine plaket verilen törende konuşan Vali Yücel Yavuz, sağlık camiasının ‘Allah sizin elinize düşürmesin ama yokluğunuzu da hiçbir zaman göstermesin’ övgüsüne mazhar olan bir camia olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının böylesine anlamlı, böylesine kutsal, böylesine insanlara mükemmel hizmet veren bir görevi ifa ettikleri için hepsine teşekkür etti.
“SİZLER BU İŞE GÖNÜL VERMİŞ ARKADAŞLARIMIZSINIZ”
Önceki yıllarda 14 Mart Tıp Bayramının sadece hekimlerin günü gibi kutlanmasına karşın son yıllarda yapılan düzenlemelerle sağlık çalışanlarının tamamını kapsar hale geldiğini dile getiren Vali Yavuz, “Sağlık sektörüyle ilgili devletimizin ve sizlerin gayretiyle çok iyi yerlere geldiğimizi görüyoruz ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Daha da iyi olması siz sağlık çalışanlarının gayreti ve özverisiyle olur. Sizler bu işe gönül vermiş arkadaşlarımızsınız. Eksiklikler varsa onlar da bireysel gayretlerle halledilebiliyor.” dedi.
“DÜNE GÖRE İYİYİZ, YARIN ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ”
Gümüşhane’de sağlık alanında en iyisinin yapıldığını ifade eden Vali Yavuz, “Her birimiz Gümüşhanelinin çok daha iyisine layık olduğu anlayışıyla daha gayretli olacağız. Artık Gümüşhane’nin eğitimden sağlığa, altyapıdan üstyapıya hepimiz hizmet eden sektörlerde en iyisini yapma gayretindeyiz. Gümüşhane ve şehir olarak çok daha iyilerine layık olduğumuzu da ifade ediyorum. Düne göre iyiyiz, yarın çok daha iyi olacağız.” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Ercan Çimen de konuşmasında sağlık sektöründe çalışanların duaların en büyüğüne layık olduklarını belirterek, sağlık çalışanlarının karşılığı olmayan bir iş yaptıklarını söyledi ve hepsine teşekkür etti.
“MESLEĞİMİZLE BİRÇOK KİŞİNİN DUASINI ALIYORUZ”
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ağar ise programa katılan herkese teşekkür ederek, gecenin düzenlenmesinde emeği geçen Sağlık-Sen ve Türk Sağlık-Sen şube başkanlarına teşekkür etti. Sağlık hizmetlerinin yürütücüleri olarak zor bir hizmeti ifa ettiklerini kaydeden Ağar, “Birçok kişinin Allah düşürmesin ve eksikliğini de vermesin dediği bir mesleği icra ediyoruz. Geceli gündüzlü çalışan birçok meslek grubundan belki de en sıkıntılı olanlardan birisiyiz. Elimizden geldiğince Gümüşhane’nin bu sıkıntılarını da aşmaya çalışacağız. Mesleğimizle birçok kişinin duasını alıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Programın sonunda 2015 yılının hekimi seçilen Op.Dr. Ferruh Acet ve Dr. Ramazan Uç’a plaketleri Vali Yücel Yavuz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından verildi. Programda ayrıca katkılarından ötürü Sağlık-Sen Şube Başkanı Yunus Yılmaz ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Aydın’a plaket takdim edildi.