Gümüşhane’de son zamanlarda artış gösteren trafik kazalarına ilişkin değerlendirme yapılması ve çözüm yollarının görüşülmesi amacıyla, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’un başkanlığında Karayolu Trafik Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Jandarma ve Emniyet yetkilileri ile Karayolları 101. Şube Şefliği yetkilileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak Gümüşhane Bölge Trafik Şube Müdürü Seçkin Çiçek tarafından, 2014 ve 2015 yıllarında yapılan denetim faaliyetleri ile kazalara karışan araç türleri, kazaların meydana geliş saatleri, kazaların mevkileri ve trafik kazası sonucu meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek adına yapılan radar çalışmaları hakkında geniş kapsamlı istatiksel bilgileri içeren bir sunum yapıldı.
Toplantının sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Yavuz, meydana gelen kazaların tamamına yakınının aşırı hız, trafik kurallarına uymama, alkollü araç kullanımı, yeterli takip mesafesi bırakmama, yorgun, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanma gibi sebeplerden kaynaklandığını belirterek, bu hafta gerçekleştirilecek olan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, kamuoyunda trafik bilinci oluşturulabilmesi için kapsamlı eğitim çalışmaları yapılmasının gerekliliğini vurguladı.
Özellikle son dönemlerde artış gösteren trafik kazalarıyla ilgili Jandarma, Emniyet ve Karayolları yetkililerinden kapsamlı bir rapor hazırlamalarını isteyen Vali Yavuz, trafik ekiplerinin denetimleri artırmaları konusunda da talimat verdi.
Toplantıda daha sonra, karayollarında alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken düzenlemeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.