Gümüşhane’de üniversite öğrencilerinden oluşan Toplum Gönüllüleri Topluluğu, sosyal sorumluluk kapsamında merkeze bağlı Kale köyündeki bir ilkokulu baştan aşağıya boyadı.
Gümüşhane Üniversitesinin çeşitli bölümlerinde okuyan 60’ın üzerindeki aktif üyesiyle çeşitli faaliyetler gerçekleştiren topluluk, son olarak merkeze bağlı Kale köyünde bulunan ilkokulu boyadı.
Gümüş Pedal Bisiklet kulübü üyesi sporcuların da destek verdiği etkinlikte 62 kişi okulun 4 sınıfı ve 2 koridoru ile giriş merdivenlerini baştanbaşa boyadı.
Okul yönetimi ve görevlilerinin de genç öğrencilere çay ikramı yaptığı etkinlik için ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli izinleri aldıklarını belirten Gümüşhane Üniversitesi Toplum Gönüllüleri koordinatörü Nalan Kamaş, boyaları Gümüşhane esnafından temin ettiklerini söyledi.
Kendisinin de Gümüşhane Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik bölümünde okuduğunu ifade eden Kamaş, daha büyük etkinlikler yapmayı istediklerini belirterek, “Böyle bir etkinlikte bulunmak insanın gönlünü rahatlatıyor, yeni arkadaşlar edindik.” dedi.