İl Bank A.Ş. tarafından Türkiye’de bir ilk olarak Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine kazandırılan Abdulhamithan İmam Hatip Lisesi’nin açılış töreni büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.
Okul bahçesinde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İl Bank A.Ş Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu, İl Bank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysel Ekmen, Trabzon Bölge Müdürü Salih Devran, İl Genel Meclis Başkanı Şeref Bayraktar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program okul öğrencilerinden Oğuzhan Nas’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğba Duran, imam hatip gençlerinin silahı, öfkeyi, nefreti değil, Kur’an-ı Kerim’i, Hadis-i Şerifleri, edebi, hayayı, sevgiyi kuşanmış, Peygamber sevgisiyle tutuşan, zihinlerinde fikir, dillerinde zikir, gönüllerinde iman dolu iksirle yürüyen gençler olduklarını söyledi.
Törende yaptığı konuşmada İller Bankası’nın, Belediyelere, İl Özel İdarelerine ve köylere yönelik altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarını gidermek gayesiyle kurulduğunu ifade eden Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, “Son yapılan değişikliklerle anonim şirket haline getirilen İller Bankası’nın, değişen ülkemizde zamana ayak uydurma anlamında yapılan sosyal sorumluluk projelerine el atıklarının en somut göstergesi ve ülkemiz için belki de en önemli husus olan eğitim konusunda yaptıkları ilk hayırlı hizmetin açılışını gerçekleştirmek için buradayız.” dedi.
Türkiye’nin ilerlemeye başladığı her dönemde içten ve dıştan engellemelerle karşılaştığını kaydeden Vali Yavuz, yakın geçmişte bizi birbirimize düşürmeye ve geleceğimizi sarsmaya yönelik çok değişik senaryolar uygulandığını ve bunların en barizinin de herkesin malumu olan o karanlık dönem olduğunu dile getirerek, ”Bu dönemde mesleki eğitimle ilgili zorunlu eğitim adı altında bir takım düzenlemeler yapıldı. İşte o projeler kapsamında İmam Hatip okulları ve diğer meslek okulları maalesef bilinçli bir şekilde uygulanan senaryo gereği hedef alındı. İmam Hatip öğrencilerinin sayısı bir anda 600 binden 60 bine düştü. Ama şimdi yapılan düzenlemelerle İmam Hatip liselerindeki öğrenci sayısı şu an itibariyle bir milyonu buldu.” şeklinde konuştu.
Türk Milleti olarak içinde bulunduğumuz coğrafyadaki kaos ortamından ülkemizin zarar görmemesi için sağlam iradeli bir nesle ihtiyaç olduğunu dile getiren Vali Yavuz, şöyle konuştu: “Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İslam dininin özellikle İmam Hatip okullarında layıkıyla öğretilmesi yönünde yapılan düzenlemelere destek olmalı, bu konuda eksiklerimiz var ise tespit edip giderme konusunda hep birlikte gayret etmeli, Allah’tan korkan, kuldan utanan, dini ve imanı bütün bir nesil yetiştirebilmek için eğitimde kaliteyi artırmalıyız.”
Sadece İmam Hatip okullarında değil bütün okullara devletimizin bütün gücüyle her türlü imkanı sağladığını ifade eden Vali Yavuz, yine İller Bankası tarafından Kelkit’te hem kız hem de erkek öğrencilerin kalabileceği büyük bir yurt yapılacağının müjdesini vererek, “Eğer niyetlerimiz halis olursa ve eğer birbirimizle değil de bizimle uğraşanlara karşı hep beraber mücadele etmeyi başarabilirsek, ki; artık bunu başardığımızı düşünüyorum, bizim geleceğimiz çok parlak olacaktır. Bu düşüncelerle, bu güzel binanın Kelkit’e kazandırılmasında emeği geçen herkese en derin saygı ve şükranlarımı sunuyorum, Allah onlardan razı olsun.” şeklinde konuştu.
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise böyle güzel bir okulun Gümüşhane’ye ve Kelkit’e kazandırılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek hayırlı olmasını temennisinde bulundu.
İller Bankasının gelişiminin AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin gelişimiyle aynı istikamette arttığını belirten Milletvekili Üstün, kapatılmak üzere olan, kendi personelinin maaşının diğer bankalardan aldığı kredilerle karşılayan İller Bankasının bugün illerdeki, ilçelerdeki köylerin altyapısına yüz milyonlarca lira kaynak sağladığını söyledi.
İller Bankasıyla istişareli çalışarak alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını dile getiren Milletvekili Üstün, okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
OKULUN YANINA 200 KİŞİLİK YURT YAPILACAK
Törende konuşan İl Bank A.Ş Genel Müdürü Turgut Dedeoğlu ise Milletvekili Feramuz Üstün’le daha önce yönetim kurulunda beraber çalıştıklarını hatırlatarak bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İl Bank olarak sosyal sorumluluk kapsamında okul ve yurt yapmayı öncelikli sosyal proje hedef olarak belirlediklerini kaydeden Dedeoğlu, “Bundan 1 yıl önce çok yağmurlu havada bu okulumuzun temelini attık kısa bir sürede bitirdik bu bitmiş haliyle bizde gerçekten çok mutlu ve mesut olduk Kelkitlimize bir güzel okul kazandırdık, tabi sadece okul yapmakla olmuyor kırsal kesimde gelen öğrencilerimiz var onların kalacağı yurt lazım biz buraya gelirken onunda kararını aldık inşallah çok kısa zamanda yurt inşaatına başlayacağız İnşallah önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalışacağız buradan vatanını yurdunu seven güzel insanlar yetişmesini temenni ediyorum.” dedi.
Tören açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kelkit Kaymakamlığı Mehteran ekibi ve Kırgızistan Halk Dansları topluluğu ekibinin gösterisiyle son buldu. Törenin ardından katılımcılar okulu gezdi.