Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının son gününde düzenlenen yemekli toplantıda ilçe Kaymakamları ve Meclis üyeleriyle bir araya geldi.
Polisevinde düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Torul Kaymakamı Recai Karal, Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Genel Meclisi üyeleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleri katıldı.
“ALDIĞINIZ KARARLARDAN MEMLEKET AZAMİ DERECEDE İSTİFADE EDİYOR”
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yavuz, İl Genel Meclisi’nin aldığı kararlardan Gümüşhane’nin azami ölçüde istifade ettiğini ve yüksek oranda bir memnuniyet olduğunu belirterek, “Performans anlamında baktığımızda, bir yıllık süreç içerisinde her şey çok güzel. Bu performansın neticesini alma anlamında da bu sene daha spesifik, daha gözle görülür bir çalışma ortamı oluştu ve bundan sonra da bunun devamı gelecek. İl Genel Meclisi’nin sadece önüne gelen çalışmaları değerlendirmek yerine, kendiliğinden de fikir üreterek buna ilişkin olarak karar alması ve bunun da kamuoyu tarafından benimsenmesi, sonucunun da birlikte görülmesi harika bir olay. Bu, Gümüşhanemiz gibi gelişmekte olan iller için çok mühimdir.” dedi.
KÖYDES uygulamalarıyla beraber ülke genelinde özellikle alt yapı, yol ve içme suyu başta olmak üzere ciddi çalışmalar yapıldığını hatırlatarak, bu kapsamda Gümüşhane’ye de ciddi bir kaynak aktarıldığını söyleyen Vali Yavuz, hangi ilçenin, 2015 yılında yürütülecek KÖYDES ve İl Özel İdaresi programlarının belirlendiğini önümüzdeki dönemden itibaren çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi.
Gümüşhane’de, özellikle turizm ve tarım alanında önceliği belirlediklerini ve İl Genel Meclisi’nin de buna tereddütsüz destek olduğunu vurgulayan Vali Yavuz, son olarak İl Özel İdaresi’nin yaklaşık 1 milyon liralık kaynakla desteklediği tarım projelerini örneklendirdi.
Her kademedeki kamu görevlileri olarak devlet adına hareket ettiklerini ve vatandaşların boynunu bükmemek için çaba gösterdiklerini kaydeden Vali Yavuz, ilçelerde ki birliklerin bu yıl çok aktif çalışacağını, anlamlı, elle tutulur, nihai sonuç alınabilecek sorunların belirlenerek köy muhtarlarının da doğrudan işlerin içerisinde dahil edilerek çalışmaları yapılması noktasında Kaymakamlara ve Özel İdare’ye talimat verdi.