Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve yılın her mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Zigana Dağına yaz sezonunun ilk turist kafilesi geldi. SSC Tur’un Doğu Karadeniz turuna dahil ettiği Zigana Gümüşkayak Yaylakent’te kafile için kurban kesildi.
Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden birisi olan Zigana Gümüşkayak Yaylakent’e 35 kişilik turist kafilesi bugün akşam saatlerinde ulaştı. Tur firması ile sezonluk yapılan anlaşma nedeniyle bir de kurban kesilen etkinlikte Zigana’nın dünyaca ünlü etinin lezzetine bakma fırsatı bulan turist kafilesi, canlı müzik eşliğinde geç saatlere kadar horon oynamayı da ihmal etmedi.
Misafir heyetle akşam yemeğinde Gümüşhane ve Trabzon’dan seyahat acentelerinin de katıldığı yemekte buluşan Torul Kaymakamı Recai Karal Torul ilçesinin Karadenizle Doğu Anadolu arasında bir geçiş noktasında ve tarihi ipek yolu üzerinde yer aldığını söyledi. Bölgenin ayrı bir güzelliği olduğunu kaydeden Karal, bu turların devamının gelmesini ümit ettiklerini belirterek, turist kafilesine dünyaca ünlü damlataşı mağarası Karaca Mağarası ile Gümüşhane’nin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesini görmeden dönmemeleri tavsiyesinde bulundu.
Hem turizm haftasında olunması, hem de Nisan ayında ilk defa yaptıkları Karadeniz turunda Zigana Dağında olmaları nedeniyle mutlu olduklarını belirten SSC Tur firması sahibi Gümüşhaneli Salih Coşkun ise 11 Nisan’da Amasya’dan başladıkları, 6 gece, 7 günlük Doğu Karadeniz turundan çok olumlu geri dönüşler aldıklarını, geçtiğimiz yıllara göre Karadeniz turlarına olan ilginin aşırı derecede arttığını söyledi.
Zigana Gümüşkayak Yaylakent işletme sahiplerinden Murat Eroğlu da sektörde 10 yıllık güçlü bir geçmişi olan SSC Tur ile yaptıkları anlaşmayla birlikte Eylül ayı sonuna kadar Zigana Gümüşkayak Yaylakent’e 135 tur ve yaklaşık 5 bin kişinin geleceğini belirterek, “Yaklaşık 5 bin kişi Eylül sonuna kadar Zigana’nın eşsiz doğasını görme fırsatı bulup, ciğerlerini oksijenle doldurup, eşsiz manzara eşliğinde dünyaca ünlü etinden yiyecek, suyundan içecek. Gelen turların tamamı Gümüşhane sınırlarında bulunan Karaca Mağarası ve Süleymaniye Mahallesine gidecek. Tur firması ile şehrin diğer turistik bölgelerine de gidilmesi için çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Zaten bu akşam ki yemeğin amaçlarından birisi de buydu.” dedi.
Programa Torul Kaymakamı Recai Karal, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, Gümüşhane ve Trabzon’dan gelen turizm ve seyahat acentelerinin temsilcileri, Zigana Gümüşkayak Yaylakent işletme sahipleri Mehmet ve Murat Eroğlu, SSC Tur Yönetim Kurulu Başkanı Salih Coşkun ve SSC Tur Ankara Bölge Müdürü Ömer Özcan katıldı.