Giresun’da oyuncuların çoğu amatör olan esnaf ve vatandaşlardan oluşan Bulancak Sanat Tiyatrosu 2015 sezonda perdelerini “Ayak Bacak Fabrikası” adlı oyunla açtı.
Giresun’un Bulancak ilçesinde 40 yıldır perdelerini kapatmadan tamamen amatör ruhla ilçe esnaf ve vatandaşlardan oluşan sanatseverlerin sahne aldığı yeni oyunun galasına Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Başkanı ve Ordu Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Hakan Alkan, Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Doğan Turan ve CHP Bulancak İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz katıldılar.
Bulancak Sanat Tiyatrosu ve yeni oyunla ilgili bilgi veren Genel Sanat Yönetmeni Şahin Ergüney “Neredeyse 40 yılını doldurmuş amatör oyuncuların sahne aldığı bir tiyatroyuz. Oyuncuları ise ilçe esnaf ve vatandaşlarımızdan tiyatro severlerdi. Yeni sezona ise Sermet Çağan’ın yazdığı, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün’ün yönettiği, ’Ayak Bacak Fabrikası’ adlı mizahi bir oyundur. Tiyatronun birleştirici gücünü Bulancak’ın bir markası olduğunu ve amatör tiyatro olup ta her hafta perdelerini açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu oyunumuz üretim ve tüketim dengesizliğinin toplumlar üzerindeki etkisini anlatmaktadır“ dedi.