23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Belediye Başkanı Kerim Aksu, makamına oturan öğrenci Vahit Bayrak’ın ilk talimatı çöp sorunu oldu.
Aksu Seka Orta Okulu Öğrencisi Vahit Bayrak, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun makamına oturduktan sonra Giresun’un turizm alanı ilan edilen ve uluslar arası Aksu Festivalinin kutlandığı deniz ile Aksu deresinin birleştiği alanda bulunan çöplerin kaldırılmasını ve çöp dökülmemesi talimatını verdi.
Belediye Başkanı Kerim Aksu ise yapımı devam eden Katı Atık Bertaraf Tesis’nin tamamlanmasıyla çöplerin kaldırılacağı bilgisini verdi.
Aksu Seka Orta Okulu Müdürü Cihat Çengel, Öğretmen Göknur Aydın, öğrenciler Selenay Satgun ve Fatmagül Yapıcı’nın da katıldığı ziyarette belediye başkanlık koltuğuna oturan Vahit Bayrak, öncelikle Başkan Kerim Aksu’ya yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Bayrak, çöp sorunu, yolların yapımı ve okul bahçelerine düzenleme yapılmasını istedi. Belediye Başkanı Kerim Aksu, makamı devrettikten sonra makama oturan Vahit Bayrak’a çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Aksu “Bu koltuklara bizlerden sonra sizler oturacaksınız. Belediye olarak insana, çocuklara, canlılara önem veriyoruz. Sadece çocuklara değil, bu kentte yaşayan, bu kente ziyarete gelenlere hizmet üretiyoruz. Çöp sorununun çözümü için belediyemiz büyük çaba harcıyor. Katı Atık Bertaraf Tesisi tamamlanmıştır. Bu tesisin büyük bölümünün finansmanı belediyemiz tarafından karşılanmıştır. Aktarma ünitesinin yapımını bekliyoruz. 50 yıllık sorunu çözmenin mutluluğunu yaşıyorum. Belediye olarak Avrupa Birliği projelerine büyük önem veriyoruz. Altyapı hibesi kazandık. İlk etabı 2016 yılında başlayacak. Yollarımızın tamamını asfalt yapacağız. Her türlü hazırlık tamamlandı. Okul bahçelerini bir ekibimiz sürekli takip ediyor. Kütüphane yaptık, parklar yaptık, oyuncak ve kitap kumbarası kurduk. Bizden önce yapılan park ve çocuk parkının 2 katını yaptık. Bu kentte yaşayan çocukların dünya vatandaşı olması en büyük arzumuz“ dedi.