Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun milletvekili aday adayı Ecz. Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Gazeteciler cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında “CHP bizimle birlikte iyi bir listeyle ben inanıyorum ki Giresun’da en fazla vekili çıkartacak partidir” dedi.
Bektaşoğlu, "Biz eleştirmekten yana kendi yapacaklarımızı söylemeliyiz" diyerek "Giresun fındığı kaliteli bir fındık ve dışarıdan para eden bir fındık. Biz bunu iyi değerlendirmeliyiz. Fındıktan değişik sanayi ürünleri elde edebiliriz. Turizm bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir ve bölgemiz doğa turizmine açık bir yerdir. Yol, su, elektrik, okul, hastaneden bahsedersek bize geçmiş olsun ama bunlardan önce bizim istediğimiz huzurdur. Türkiye maalesef bir kaos ortamına doğru gidiyor. Bu kaosun sonu felakettir. Onun için biz barışı getireceğiz, barış olmadığı yerde üretim olmaz. Üretim olmadığı zaman ise kalkınma olmaz. Türkiye şuan üretimi tamamen sıfırlamış dışarıdan gelen sıcak para ile büyümeye çalışıyoruz. Bu maalesef bizi bir noktaya kadar getirir" diye konuştu.
"Giresun’u bir üniversite şehri yapabiliriz" diyen Bektaşoğlu "Dışarıdan gelen öğrenciler Giresun’u şehir ve konum olarak çok beğeniyorlar ve bizim ilimizde şuana kadar hiçbir öğrenci olayları yaşanması velilerin gözünü arkada bırakmamasını sağlıyor ve biz bunu iyi değerlendirip Giresun’u bir üniversite şehri yapmalıyız. Tabi yapılanları da destekliyoruz. Havaalanı Giresun için çok güzel bir proje biz bunların her zaman yanındayız" şeklinde konuştu.