CHP Giresun Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, “Milletvekili olduğumuzda, Giresun’a hizmet önceliklerimizden birisi, 2-B mağduriyetini ortadan kaldırmaktır“ dedi.
CHP adayı Bektaşoğlu, köy gezilerini Keşap Çamlıköy’de sürdürdü. Köy kahvesinde CHP Keşap İlçe Başkanı Metin Öztürk, İl Genel Meclisi Üyesi Tahsin Dervişoğlu ve bazı köy muhtarlarının da katılımıyla halkla, sorun dinleme toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Adayı Bülent Bektaşoğlu, “CHP konuyu gündemine aldı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Giresun ziyareti sırasında ilimizin bu sorununu ilettik. Bize bu sorunu halkın lehine çözeceğini 2-B arazilerinin tamamını ücretsiz olarak halkımıza vereceğimizi söyledi. Sonra da miting meydanında açıkladı. Bunu müjde olarak duyuruyoruz. CHP iktidarında 2-B arazileri halkın malı olacak bu taahhüdümüzdür” diye konuştu.
Seçim çalışmaları sırasında halkın kendilerine AK Parti’yi şikayet ettiklerini dile getiren Bektaşoğlu, “Burada da benzer bir sorun olduğunu biliyorum. Köyün yarısı 2-B arazisi kapsamına alınmış. Giresunlu bakan bir festivalde, yaylalarda 2 yılda kaçak diye 150 ev yıktıklarını ve yıkıma devam edeceklerini söylemiş. ‘2-B uygulaması devam edecek’ demiş. Ne kadar üzücü bir durum. Yazık…Siz hiç Karadeniz’in diğer illerinde ev yıkıldığını gördünüz mü? Devlet yıkıcı değil, yapıcı olur. Biz CHP olarak; sadece 2-B değil, orman köylümüzün, yaylacılarımızın, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın devletle olan bütün sorunlarını ve itilaflarını onların lehine çözeceğiz. Halkımızın bağının, bahçesinin gasp edilmesine, evinin, barkının yıkılmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Köy halkından 4 yıllık yetki istediğini söyleyen CHP milletvekili adayı Bektaşoğlu, “biz CHP olarak partisi ne olursa olsun bütün Giresunlular’ın oyuna talibiz” şeklinde konuştu.
Muhtarlar toplantıda aday Bektaşoğlu’na köylerinin çözüm bekleyen sorunlarını anlattılar.