Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu düzenlediği basın toplantısında başkanlıkta 2. döneminin 1. yılını değerlendirdi.
Toplantıda konuşan Aksu, projelerin devam ettiğini, Giresun’un mutlu insanlar kenti olması için çalıştığını ifade etti. Son bir yıl içinde yapılan çalışmaları anlatan Aksu “Fındık Pazarı’na yıllardır kazma vurulmamıştı. Düzenleyip hizmete açtık. Belediye tarihinde en fazla çocuk parkını yaptık. Geçen yıl 5 yeni park açtık. 2015’te 7 park planlıyoruz. Çocuklara yönelik projelerimiz her zaman ilk sıradadır. Çocuk Dostu Kent olduk. Projemiz devam ediyor. Engellilere yönelik 2 projemiz onaylandı. Altyapı, atık su projemizin ilk aşaması olan 32.4 milyon Euro’luk bölümü için AB ve Bakanlık heyetini ağırladık. Bizim uzmanlarımızla ortak çalışma yürütülüyor. Gelecek yıl ihalesinin yapılması planlanıyor. AB Bölgeler Komitesi toplantısına ev sahipliği yaptık. Bu toplantı Ülkemiz ve Giresun açısından tarihi bir toplantıdır. Giresun bu toplantı ile Avrupa Ligi’ne girmiştir" dedi.
"Doğalgaz kazıları bizi de, halkı da canından bezdirdi" diyen Aksu "Yıllardır bir türlü yatırım yapamadığımız, adı Yeniyol olan oysa yıllardır aynı durumda olan Yeniyol’a başladık. Bu yolumuz Giresun’un prestijli yolu olacak. Sagae Caddesi’nden başladık. Yeniyol’dan geçerek, projeyi Valiliğe kadar ulaştıracağız. Arkadaşlar, Giresun Belediyesi ekonomisi en iyi belediyeler arasında ilk sıralardadır. Vergi Dairesi’ne, elektrik şirketine bir kuruş borcumuz yok. Son 6 yılın en iyi ekonomik tablosuna sahibiz" diye konuştu.
Ordu’da sahil dolgu alanları Büyükşehir Belediyesi’ne verilirken, Giresun’da elleri kollarının bağlandığını kaydeden Aksu "Ordu’da başka, Giresun’da başka uygulama olur mu ? Giresun halkı cezalandırılmaya çalışılıyor. Atatürk Meydanı’nda binlerce vatandaşımız buluşuyor. Destek beklemiyoruz, ama köstekte olunmasın. Çalışmalarımız oldukça fazla, sizlere yazılı olarak sunulmuş durumda. Arkadaşlar, öncelikli projelerden bahsetmek istiyorum. Keşap Durağı Meydan ve Otopark Projesi Trabzon Anıtlar Kurulu’nda geçen hafta onaylandı. Zemin etüdü yapılmıştı. Yaklaşık 7 milyon liralık projenin ihale hazırlıkları başladı. Bu proje ile Giresun ikinci bir prestij alanı kazanacak. Kazancılar Yokuşu’nun eğimi düzelerek Kale’ye çıkış rahatlayacak. Bu yıl asfalt yılı olacak. 3 yıllık bordür taşımız hazır. Doğalgaz ve diğer kazıların yıprattığı tüm bölgeler yenilenecek. Sokakbaşı Kültür Merkezi projesini 2016 yılında başlatmayı planlıyoruz. Burada Sema Yazıcıoğlu ismini yaşatmak istiyoruz. Aksu Deresi ile deniz arasına güzel bir proje hazırladık. Gedikkaya projemiz, kapalı Pazar yeri projelerimiz gündemimizde. Kale’ye kademeli asansör projesi için çalışmalar sürüyor. Giresun Belediyesi çalışmaya aralıksız devam ediyor. Biz Giresun için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.