Giresun Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 4.’sü düzenlen “Giresun Temalı” yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.
Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlen ödül törenine Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt ve Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit katıldı.
Yarışmalara büyük destek sağlayan Vali Hasan Karahan ise ”Bu yarışmaların en önemli amacı Giresun şuurunu uyandırmak. Özellikle gençlerde şehirlerini sevmek bir aile , bir kimlik duygusu oluşturmak amacı ile yapılıyor. Biz de valilik olarak bu konuda destekliyoruz da ama asıl teşekkürü hak eden bu yarışmalara ilgi duyanlar, bu yarışmaları duyuranlar, takip edenler ve öğrencilerin katılmasını teşvik eden öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz. Giresun gerçekten farklı bir kimliği olan Karadeniz’de kendisine has özellikleri belirgin olan güzel bir şehrimiz. Bu şehrimizi son yıllarda daha da biz öneminin arttığını, yenilendiğini, tanındığını ve dolayısıyla görülüp gezilmek arzusunun arttığını düşünüyoruz. Bu tür yarışmalar gibi güzel eserler de bunlara bir sembolik katkı sağlayacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.