Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, 2015 yılında ulaşım ve içme suyu yatırımlarına ağırlık verileceğini söyledi.
Kış mevsiminin bitip baharla birlikte çalışma sezonunun başladığına dikkat çeken İl Genel Meclisi Başkanı Gürel, meclis olarak bütün yatırımları planladıklarını kaydetti. Giresun’a 2015 yılında yaklaşık 23 milyon TL’nin üzerinde hizmet yapılacağını ve bu hizmetlerin çoğunluğunu ulaşım ve içme suyu oluşturduğunu açıklayan Gürel “Giresun İl Genel Meclisi olarak İl Özel İdaresi’ne bağlı birimlerin 2015 yılında yapacağı çalışmalar programlandı. Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne yaklaşık 13 milyon TL kaynak aktarıldı. 10 milyon TL gibi bir kaynağında KÖYDES projesinden gelmesi planlanıyor. Toplamda 23 milyon TL’nin üzerinde bir kaynakla 2015 yılı yatırımları için start verilmişti. Bu yapılacak yatırımlarda ise öncelik ulaşım ve içme suyu olacaktır. Ulaşımla ilgili olarak ifade etmek gerekirse geçmişe oranla ciddi bir sorunumuz kalmadı. Fakat bir çok köy yolu veya grup yolları betonlanmıştır. Bu beton yolların üzeri sıcak asfaltla kaplanarak standardı yüksek yollar haline getirilecektir. İçme suyu konusunda ise bugüne kadar geçici çözümler üretilerek keson kuyular veya belirli su kaynakları kullanılmıştır. Ancak yazın bu su kaynakları kurumaya başladığında ise ciddi su sorunları yaşanmıştır. Bizim kesin çözüm için baraj projelerimiz vardır. Bunlardan bir tanesi Tirebolu Harşit Vadisi’ne diğeri ise Aksu Vadisi’nin uzantısı olan İkisu mevkine yapılacaktır. Bu barajlarla birlikte Giresun’un içme suyu kesin çözüme kavuşturulacaktır” dedi.
Giresun’un 2015 yıluınad turizmede ağırlık vereceğini belirten Gürel “Hedefimiz 2015 yılını turizmle de değerlendirmek bir sıçrama yılı olarak görüyoruz. Bunla ilgili Giresun Adası başta olmak üzere yaylalarımızı da turizme kazandırmak için yatırımlarımız olacaktır” diye konuştu.