Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yardımı ve katkıları ile 81 ilde aynı anda başlatılan bereket ormanları fidan dikim töreni Giresun merkeze bağlı Osmaniye köyünde Giresun Valisi Hasan Karahan’ın katılımı ile yapıldı.
Eşi Şule Meral Karahan ve il emniyet müdürü Uğur Öztürk’ün de katıldığı fidan dikimi ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Hasan Karahan, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde böyle bir kampanya başlatıldı. Bütün illerimizde bugün aynı saatte çeşitli ağaçlar dikilmekte illerimizde ise bu projenin öncülüğünü vali eşleri yürütmekten ben onun için sözü burada hanımefendiye bırakmak istiyorum" dedi.
Şule Meral Karahan ise yaptığı konuşmada "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bünyesinde gönül elçileri projesi kapsamında bereket ormanları oluşturuldu. Biz de ilimizde ceviz ağacı diktik. İnşallah hayırlı uğurlu olur, her fidan bir umut olur. Sadece dikmekle yetinmeyip ormanlarımızı ağaçlarımızı koruyarak gelecek nesillere inşallah güzel bir miras olarak kalır" dedi.
Açıklamanın ardından Vali Hasan Karahan ve eşi çocuklar ile fidan dikti.