Sağlık Bakanlığı yürüttüğü “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Giresun’da ortaokul öğrencilerine yönelik 250 adet bisikletin dağıtımına başlandı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden bisiklet dağıtımı törenin de yaptığı konuşmada, "Ülkemiz genelinde fiziksel aktiviteyi arttırmak ve hareketli yaşamı teşvik amacıyla bu projenin hayata geçirildi. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az olduğunu görmekteyiz. Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bu proje hazırlanmış ve proje kapsamında çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtımı yoluyla hareketli hayat tarzının benimsetilmesi hedeflenmiştir. Biz de bu doğrultuda sağlığın korunması adına ve hareketli yaşama teşvik amacıyla ilimiz genelinde toplamda 170 erkek ve 80 bayan bisikleti olmak üzere bisikletlerimizin dağıtımına başlamış bulunuyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı bir gelecekleri olmasını istiyorsak onları sağlık beslenmeye ve bol bol harekete teşvik etmeliyiz” dedi.
Bisiklet dağıtım törenlerine İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ahmet Bal, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Öğrenciler ve okul müdürleri katıldı.