Giresun Valisi Hasan Karahan, Halk Sağlığı Müdürlüğünce Abacıbükü İlkokulu’nda düzenlenen öğrencilere diş macunu ve diş fırçası seti dağıtım programına katıldı.
İlk olarak ana sınıfına giren Vali Karahan, Diş Hekimi İsmail Bekçi’nin miniklerin dişlerini kontrol etmesini izledi ve diş sağlığıyla ilgili verdiği bilgilendirmeyi dinledi. Ardından sınıflara giren Vali Karahan, öğrencilere diş macunu ve diş fırçası seti dağıttı.
Proje hakkında Dr. Fazıl Özden’den bilgi alan Vali Hasan Karahan, öğrencilerimizin bu proje sayesinde ağız ve diş sağlıklarını koruma adına bilinçlenebileceklerini söyledi. Projenin il çapında ilkokul ve anaokul öğrencilerini kapsadığını dile getiren Vali Karahan, “Gençlerimiz için Halk Sağlığı Müdürlüğü organizesinde diş macunu dağıtımı yaptık. Onun dışında 5-6 yaş çocuklarımıza da koruyucu flor vernik adı altında dişlerinin çürümeye karşı korumasını sağlayacak yeni bir uygulama varmış, başlattık devam ediyoruz. Diş hekimi kontrolünde 2 hafta sürecek olan 5,6 yaş grubu öğrencilerin yararlandığı bu uygulamadan Bin 502 öğrenci faydalanacak” şeklinde konuştu.