Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) ilçelerde düzenlediği eğitim, bilgilendirme ve toplantılarına Yağlıdere ilçesinden devam etti.
İlçe esnafını dolaşarak sorunlarını ve şikayetlerini dinleyen Oda Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, ”Yağlıdere’nin gelişimi Kurtbeli projesidir. Bu proje bitirilip hayata geçtiği andan itibaren Yağlıdere’nin birçok problemi son bulacaktır. Yağlıdere ilçemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasında en büyük açılım Kutbeli yolunun tamamlanmasından geçmektedir. Bölgemizin eğimi en düşük Kuzey-güney aksı olan Kurtbeli yolu Espiye, Yağlıdere, Alucra ve Sivas bağlantısını sağlamaktadır. Altyapı iyileştirme programı bulunan Yağlıdere ve Üçtepe beldesi arası 10 km yol yapım çalışması devam ediyor. Ancak Alucra’ya kadar olan bölüm ise yıl içinde toplam 6 tünelle birlikte ihale edilmesi beklenmektedir. Bu süreci ilimizin Bakanı Nurettin Canikli bey yakından takip etmekte olduğunu bilmekteyiz ancak hep birlikte süreci gündemde tutmalıyız ve hızlanmasını sağlamalıyız. Sizlerden de bu yol için duyarlılık bekliyoruz. Çünkü Yağlıdere ilçemizin geleceğinde Kurtbeli yol projesinin önemi büyüktür" dedi.
Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu da Yağlıdere’nin hayatını değiştirecek bu proje ile bu kadar yakından ilgilendiği için Çakırmelikoğlu’na teşekkür etti.
Konuşmaların ardından bilgilendirme eğitimlerine geçildi. Eğitimlere, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), İŞ-Kur, İş Güvenliği ve sağlığı uzmanları tarafından sunum yapıldı.