Hakkari’de böbrekleri iflasın eşiğine gelen ve yatağa mahkum olan 2 çocuk annesi Gülşen Çiçek için uygun böbrek bulundu.
Gazi Mahallesi Sürme Hanım Caddesi’ndeki kiralık toprak bir evde yaşam mücadelesi veren 2 çocuk annesi Gülşen Çiçek, bir böbreğinin iflas etmesi ve diğer böbreğinin küçülmesi sonucu yatağa mahkum yaşıyordu. Durumu öğrenen Hakkari Valisi Yakup Canbolat; İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne (ASP) devlet kanalı ile yapılması gereken her şeyin yapılması için bizzat talimat verdi. Sağlık Müdürlüğü ve ASP koordineli çalışarak ilk günden beridir aileyi bir an olsun yalnız bırakmadılar. Böbrek hastası Gülşen Çiçek’in annesinin böbreğini kızana vereceğini söyledikten sonra Sağlık Bakanlığı nezdinde çalışma başlatıldı. Hastanın Antalya Akdeniz Üniversitesi’nde böbrek nakilinin yapılması kararlaştırıldıktan sonra Hakkari Valiliği üzerinden yardım alabilmesi sağlandı. Çiçek’in pazartesi günü Akdeniz Üniversitesi’ne giderek burada böbrek nakli olacağı belirtildi.
İl Sağlık Müdürü Harun Aşan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Çiçek ailesini evlerinde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunup, aile ile bir süre sohbet ettiler. Hayatının kurtulacağının mutluluğunu yaşayan Gülşen Çiçek, başta Hakkari Valisi Yakup Canbolat’a ve kendilerini bir an olsun yalnız bırakmayan kurum amirlerine teşekkür etti. Konuşmaktan güçlük çeken 2 çocuk annesi Gülşen Çiçek, genç yaşta ölmek istemediğini belirterek, “Eşim çaycılık yaparak dört nüfusun geçimini sağlıyor. 7 yıl önce böbrek hastalığına yakalandım. Doktorlar bana bir böbreğimin küçüldüğünü, diğer böbreğimin ise iflas ettiğini söylediler. Ankara’ya tedaviye gittim, böbrek nakli olmamı söylediler. Bana yardımcı olan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.