HAKKARİ (İHA) – Hakkari bölgesinde faaliyet gösteren Axa Zêrin Platformu, 2015 yılı ilk koordinasyon toplantısını yaptı.
Hakkari ve bölgesinin ekolojik, çevresel ve yaşamsal sorunlarının çözümünü kendilerine misyon eden Axa Zêrin (Altın Toprak) Platformu, 2015 yılı koordinasyon toplantısı düzenledi. İlk toplantılarını KESK Hakkari Şubeler Platformu’nun toplantı salonunda yapan platform üyeleri, son toplantısını da bugün HATSO konferans salonunda gerçekleştirdiler. Hakkari’deki belediye, dernek, vakıf, spor kulüpleri, sendika, siyasi parti, oda başkanlıkları ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan oluşan platform, 2015 yılı faaliyet programlarını belirleyip çalışma stratejilerini ilgili komisyonlarla paylaştı.
Platformun geçici sözcüsü Metin Besi, Axa Zêrîn Platformu’nun çeşitli komisyonlar marifetiyle il geneli yapılacak olan temizlik kampanyaları, kaçak avcılığın engellenmesi, tarihi dokunun korunması, şehir merkezindeki derelerin ıslahı, HES yapılarının engellenmesi, maden ocaklarının tahribatı, taş ocaklarının verdiği zararlar ve yaşamsal her türlü tahribatlarla birlikte ekolojik yaşamın korunması için mücadele edeceklerini söyledi.