Hakkari’de önceki gün başlayan ve halen etkisini sürdüren karla karışık yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.
Bahar havasının yaşandığı Hakkari’de, aniden başlayan karla karışık yağmur beraberinde soğuk havaları da getirdi. Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan dağlarda yağışlarla birlikte kopan kayaların yer yer karayoluna düştüğünü belirten karayolları yetkilileri, sürücülerin dikkatli olması uyarısında bulundular. Akşam saatlerinde Hakkari-Çukurca karayolunun birçok noktasına ise düşen kaya parçalarının temizlendiğini ifade eden yetkililer, ancak yer yer kaya düşmelerinin devam ettiği uyarısında bulundu.
Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ise, bir taraftan karların erimesi diğer taraftan ise karla karışık yağmurun etkili olması nedeniyle özelikle Zap Suyu’nun kabuğundan çıkabileceğini uyarısında bulundular. Gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden yetkililer, ancak suyun kenarında bulunan evlerin ise dikkatli olması gerektiğine işaret ettiler. Şehir merkezinin değişik mahallelerinde bulunan dere yataklarının da kabuğundan çıkarak evlere zarar verebileceğini dile getiren yetkililer, aileleri bu konuda uyardılar.
İl genelinde belirli aralıklarla karla karışık yağmur etkili olmaya devam ederken, Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise bu akşamdan itibaren yağışların bölgeyi terk etmesini beklediklerini söylediler.