Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Çukurca Kaymakamı Ünal Koç’u makamında ziyaret ederek yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Başkan Taş, Çukurca ilçesindeki Üzümlü Sınır Kapısı’nın hizmete açılmasındaki katkıları ile ilçedeki hizmetlerinden dolayı kaymakam Ünal Koç’a teşekkür ederek şükran plaketi takdim etti. HATSO Başkanı Taş, Çukurca-Üzümlü Kara Hudut Kapısı’nın Uluslararası giriş-çıkışlara açık daimi kara hudut kapısı olarak Bakanlar Kurulunca 25 Mayıs tarihinde kararlaştırılmış olması ile Ortadoğuya açılan bu kapının bölgemizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasında büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası olarak Çukurca-Üzümlü sınır kapısının açılmasına büyük önem verdiklerini anlatan Taş, 2013 yılından beri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve ilgili kurumlar ile yürütülen çalışmalar sonucunda, sınır kapısının insan ve araç giriş çıkışına açılmasının tüm bölge halkı tarafından sevinçle karşılandığını, kısa zamanda da tam olarak ticarete açılmasını ümit ettiklerini, emeği geçen herkese ise çok teşekkür etti.
Çukurca Kaymakamı Ünal Koç ise, komşu ülke Irak’a açılan Çukurca-Üzümlü sınır kapısının iki ülke halkına, Hakkâri’ye ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek, ziyarete katılan HATSO Başkanı Servet Taş, Meclis Başkanı Nazım Demir, Meclis Başkan Yardımcısı Necmettin Aydemir ve Meclis Üyesi Fazıl Özkan’a teşekkür ederek, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyetlerini dile getirdi.