Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi (TBM) Programı Hakkâri genelinde uygulanmaya başlandı.
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Hakkari’de de ygulanmaya başladı. Uyuşturucu bağımlılığı üzerine düzenlenen eğitim seminerinde ‘Madde Bağımlılığı ve Kurtulma Yöntemleri’ hakkında bilgiler verilirken, rehber öğretmenlerin nelere dikkat etmesi gerektiği üzerinde duruldu.
Hakkâri Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferansa salonundan gerçekleştirilen seminere Hakkari genelindeki okullarda görev yapan rehber öğretmenler katıldı. Toplum Sağlık Merkezi’nin yetkili kişileri tarafından verilen hizmet içi eğitim seminerine öğretmenler ilgi gösterirken, alanlarında uzman kişiler tarafından tüm madde bağımlılıkları tek tek ele alınarak, bunların insanlar üzerindeki etkileri anlatıldı ve özellikle son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden bonzai üzerinde duruldu.
Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Bilal Gür, bu eğitimle tüm ülke genelinde olduğu gibi Hakkari’de de farkındalığı artırmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bu eğitim Hakkâri genelinde görev yapan toplam 180 rehber öğretmene 3 gün boyunca gruplar halinde verilecektir. Eğitimlerden sonra tüm öğretmenler kendi okullarında öğrencilere ve velilerine bu eğitimi verecektir” dedi.