Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Türkiye Gazetesi’nin ‘Rektörler Konuşuyor’ sayfasının konuğu oldu.
Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Türkiye Gazetesi’nde yayınlanan ‘Rektörler Konuşuyor’ yazı dizisiyle üniversiteleri tanıtan Doç. Dr. Süleyman Doğan ile bir araya geldi. Hakkari Üniversitesi’nde olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Doç. Dr. Süleyman Doğan, yazı dizisi için Rektör Ceylan ile birlikte üniversitenin yerleşkesini ve yerleşkede bulunan akademik ve idari birimleri gezerek bilgi aldı.
Üniversite hakkında Doç. Dr. Süleyman Doğan’a bilgi veren Rektör Ceylan, 2008 yılında kurulan 23 üniversiteden biri olan Hakkari Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen 7 yıllık gibi kısa bir sürede önemli atılımlar yaptıklarını, akademik yapılanmada yol kat ettiğini belirtti. Üniversitenin dünyanın kültürel miraslarından biri olan İran ve Irak yolunun tarihi İpekyolu kavşağında yer aldığını ve bölgede eğitim, kültür, ekonomik, eko turizmi potansiyeli olduğuna dikkat çeken Rektör Ceylan, Hakkari’nin sembolü olabilecek olan ‘Meydan Medresesi’nin devrini aldıklarını ve kısa sürede burayı bir kültür ve turizm merkezine dönüştürecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.