Hakkari’de köy okullarına giyim, kırtasiye ve elektronik eşya yardımında bulunan İnterrail Türkiye gezginler grubu üyesi Samsun Terme’li iş adamı Barlas Ekin memleketinde annesi Sevim Ekin adına 18 bin kitaplık kütüphane açtı.
Türkiye’nin en uzak tren yolculuğu gibi çılgın etkinliklere sahip olan ve 45 bin 404 üyesi olduğu öğrenilen Türkiye’nin en büyük gezginler ve gençlik oluşumu İnterrail Türkiye gezginler grubu üyesi de olan genç iş adamı Barlas Ekin, grubuyla bir süren önce Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Üzümcü Köyü Kaymakam Avni Kula ilk öğretim Okulunda okuyan 160 öğrenciye, 750 bin TL değerinde giyim, kırtasiye ve elektronik eşya yardımında bulunmuştu.
Annesi Sevim Ekin adına Samsun Terme ilçesine bağlı Sivaslı Köyü İlköğretim Okulu’nda 18 bin kitaplık kütüphane açan Samsun Terme’li genç iş adamı Barlas Ekin, Anneler günü hediyesi olarak 5 yıllık planlanmış kırtasiye ve öğrenci araç gereçlerini öğrencilere ulaştırdığını söyledi. Ekin,” Anneler gününe yetiştirmek için epey hızlandırdım. Fakat bazı sorunlar ve iş yoğunluğu nedeni ile birkaç gün gecikmeli de olsa geleceğimiz olan çocuklarımıza hizmet getirdik. Öğrencilerin yanı sıra köyde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da giyim, ayakkabı gibi eşyalar getirdik. Daha önce de İnterrail Türkiye gezginler grubu üyeleri ile birlikte Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Üzümcü Köyü Kaymakam Avni Kula İlköğretim Okulunda okuyan 160 öğrenciye, 750 bin TL değerinde giyim, kırtasiye ve elektronik eşya yardımında bulunmuştuk.
Şimdi de doğduğum ve büyüdüğüm Terme Köyüne yardımcı olmak istedim. İnterrail grubu başkanı Bestami Köse ile planlama dahilinde yaptığımız “Kütüphanerail” organizasyonunda güzel bir işe imza attık. Bu süreçte bana destekte bulunan ve üyesi olduğum İnterrail Türkiye gezginler grubu üyelerine de çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.