HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Esenyurt Mahallesi’nde yeni bir yol açıldı.
Yüksekova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Destek Hizmetler Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttükleri yeni yol açma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenyurt Mahallesi’nde bulunan 1223 Nolu Sokağın 1313 Nolu Sokakla bağlantısının sağlanması için 12 metre genişliğinde 700 metre uzunluğunda yeni bir yol imara kazandırıldı.
Yapılan çalışmayı Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Ruken Yetişkin, İmar ve Şehircilik Müdürü Fevzi Yıldırım ve teknik personeller yerinde takip etti. Çalışma alanından vatandaşlarla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunan ve yeni talimatlar veren Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Yetişkin, “Çalışma sezonunun başlaması ile birlikte yeni yol açma, genişletme, stabilize, kumlama ve kilitli parke taşı çalışmaları ayrı noktalarda eş zamanlı olarak devam ediyor. Her geçen yıl Yüksekova hem nüfus olarak hem hane sayısı olarak büyüyor. Bizde elimizden geldiğince her yere yol götürmeye çalışıyoruz. Bu günde Esenyurt Mahallesi’nde 12 metre genişliğinde yeni bir yol açmaya başladık. Kumlama ve stabilize işlemlerini bitirdikten sonra halkımızın hizmetine sunacağız. Daha önce bu bölgeye gelmek için çok yol kat ediliyordu, şimdi daha kısa ve ulaşımı daha rahat olacak, şimdiden hayırlı olsun” dedi.